Stanivuković preduzeo dužnost: Više ništa neće biti kao pre

Stanivuković preduzeo dužnost: Više ništa neće biti kao pre

BANJALUKA – Izabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković preuzeo je danas funkciju nakon što je izvršena primopredaja sa njegovim prethodnikom Igorom Radojičićem.

Novi gradonačelnik Banjaluke u prvom obraćanju medijima rekao je da je dugo čekao ovaj trenutak i poručio da “više ništa neće biti isto kao pre”.

“Svaki dan ćemo sprovoditi nove odluke koje će menjati grad”, obećao je Stanivuković, koji je prvi dan na posao došao gradskim autobusom.

Najavio je racionalizaciju i smanjenje broja službenih automobila čime će, kako je rekao, biti realizovane mnoge uštede.

“Spreman je tim za reviziju koji će sve proveriti. Za sve koje se utvrdi da nisu radili svoj posao biće preduzete odgovarajuće mere od disciplinskih do krivičnih”, rekao je na pres konferenciji.

Kazao je da će načelnika mesta biti popunjavana isključivo konkursima, a za primopredaju posla sa svojim prethodnikom Igorom Radojčićem je rekao da je bila “ljudska” i da je dobio većinu traženih izveštaja.

“Imali smo ugodan razgovor, dao mi je i sugestije oko nekih preduzeća”, rekao je Stanivuković, a preneo je banjalučki portal Srpskainfo.

Vraćeni ključevi 50 vozila grada

Ključevi od 50 službenih automobila vraćeni su danas u 16 sati, na moj zahtev, u gradonačelnikov kabinet, napisao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na fejsbuku.

“Preko 70 odsto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Odluku ćemo doneti da svi službeni automobili moraju biti označeni i ona je spremna, a novi propis o upotrebi ovih vozila je spreman. Među ovim ključevima su automobili vredni preko 100.000 KM, koje ćemo prodati, jer postoje prioritetnije stvari za građane Banjaluke. Moramo okončati rasipno ponašanje, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo brojne odluke”, istakao je Stanivuković.

RTV, Foto: Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare