Tužilaštvo BiH: Direktor OBA prisluškivao glavnu tužiteljku BiH

Izvor:
Beta

Tužilaštvo BiH saopštilo je juče da je primilo dve krivične prijave protiv direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića, zbog više krivičnih dela, uključujući zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, ometanje rada pravosudja i ucene.

U prijavama protiv direktora OBA navode se i nezakonitosti korišćenja finansijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i preduzimanja mera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama.

“Tužilaštvo BiH je na osnovu ovih prijava formiralo dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiocima u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju”, navedeno je u saopštenju.

Tužilaštva BiH je navelo da je saopštenje izdato posle brojnih medijskih upita, koji se odnose na objavljivanje audio snimka u sarajevskom Avazu sa sastanka Mehmedagića i glavne tužiteljke BiH Gordane Tadić.

Dodaje se da je taj snimak nastao nezakonito, odnosno da je Mehmedagić tajno snimao sastanak, dok su iz OBA naveli da snimak nije njihov, već Tužilaštva BiH.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar