U Banjaluci osvanuli bilbordi na kojima piše „Samostalnost“

Izvor:
IN4S, Foto: Printscreen

Širom Banjaluke danas su osvanuli bilbordi udrženja “Veterani Srpske” na kojima piše “Samostalnost”

Posljednjih dana u medijima u RS, uključujući i Javni servis-RTRS, objavljuju se izjave političara vladajuće koalicije, kao i raznih analitičara iz RS i Srbije koji postizborna dešavanja ocjenuju kao najavu „obojene revolucije“ u tom bh. entitetu.

Oni smatraju da sve produkuje opozicija u RS, koja tvrdi da su se 2. oktobra desile velike izborne nepravilnosti, u, kako naglašavaju, dogovoru sa nekim stranim ambasadama i Centralnom izbornom komisijom BiH (CIK).

Bivši predsjednik RS, nekadašnji prvi čovek SDS-a, a sada lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić, koji je u koaliciji sa SNSD-om Milorada Dodika, najavio je i moguću fizičku konfrontaciju pristalica vlasti i opozicije u RS.

On je ocijenio da mu „sve miriše na 1997. godinu“, kada su političke snage sa Biljanom Plavšić na čelu pokrenule proteste protiv tadašnjeg vrha SDS-a, predvođenog Radovanom Karadžićem i Momčilom Krajišnikom.

„U RS je moguća teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova, uz veliko učešće CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba, jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona“, rekao je Čavić za RTRS.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare