19/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

U Hrvatskoj ostaju na snazi mere, ugostiteljski objekti i dalje zatvoreni

Image by <a href="https://pixabay.com/users/ArvidO-5514642/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2705311">Arvid Olson</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2705311">Pixabay</a>

U Hrvatskoj ostaju na snazi mere, ugostiteljski objekti i dalje zatvoreni

Hrvatskoj do 31. januara ostaju na snazi epidemiološke mere, koje podrazumevaju da će i dalje biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti i ograničen broj putnika u javnom prevozu.

„Imajući u vidu našu situaciju i situaciju u evropskom okruženju, nema utemeljenja za popuštanje mera koje su na snazi“, rekao je šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović na konferenciji za novinare.

On kaže da se u Hrvatskoj smanjuje broj hospitalizovanih i pacijenata priključenih na respirator, kao i da je manji prijem u bolnice, što ukazuje na smanjenje širenja infekcije, ali da je i dalje potreban oprez.

„Ovaj virus je nepoznati protivnik, negde raste jako velikom brzinom i nema mesta popuštanju“, rekao je Božinović.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je trenutna stopa „incidencije“ u 14 dana – 351,8, što Hrvatsku stavlja „na sredinu“ kada je reč o zemljama EU.

On je dodao da je ukupna stopa smrtnosti na milion stanovnika 1032.9, što Hrvatsku stavlja na 20. mesto od 27 zemalja EU.

„Udeo pozitivnih testova u broju testiranih pada i za sedam dana u proseku iznosi 20,7“, rekao je Capak.

On kaže da je do juče u 19.00 časova vakcinu protiv virusa korona u Hrvatskoj primilo 24.985 ljudi.

N1, Foto: Pixabay

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: