U Severnoj Makedoniji preporučena treća doza starijima od 60 godina i zdravstvenim radnicima

Izvor:
Beta

Komitet Severne Makedonije za imunizaciju prepuručio je da treću dozu vakcine protiv kovida prime svi građani stariji od 60 godina, svi zdravstveni radnici i imunokompromitovani pacijeti, izjavio je danas ministar zdravja Venko Filipče.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da u saglasnosti sa dosadašnjim saznanjima treća doza vakcine bi trebalo da bude “Fajzer” i da se primi najmanje šest mesec posle druge doze, kao i da će pratiti da li će biti prepuruka i za vakcine drugih proizvođača.

Filipče je rekao da će to početi od ponedeljka, kao i da će svi građani koji su primili drugu dozu kada prođe šest meseci dobiti SMS poruku da mogu da se jave da prime treću dozu vakcine.

Ministar zdravlja Severne Makedonije je istakao da je danas pređen broj od 700.000 građanja koji su revakcinisani i precizirao da je obuhvaćeno 37 procenata ukupnog stanovništva.

“Bar jednu dozu vakcine je primilo 74 odsto starijih od 70 godine, 56 procenata starijih od 60 godina i starijih od 50 godina, 31 prcenat populacije od 18 do 29 godina i 55 procenata starijih od 40 godina”, rekao je Filipče.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar