Ubedljiva prednost Dodika, Cvijanovićeva novi srpski član Predsedništva BiH

Izvor:
RTRS, Foto: Twitter/@MiloradDodik

00:15

Na osnovu 64 odsto prebrojanih glasova za predsednika Republike Srpske kandidat SNSD-a Milorad Dodik je osvojio 177.000, a protivkandidatkinja Jelena Trivić 150.000 glasova.

Rekao je ovo na konferenciji za novinare portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Smatramo da se radi o velikoj razlici i da sve ide ka velikoj pobedi i da će Milorad Dodik biti predsednik koji će nastaviti da se bori za interese Republike Srpske”, rekao je Kovačević.

Dodao je da će Željka Cvijanović definitivno biti novi srpski član Predsedništva, a da je Milorad Dodik prilično sigurno novi predsednik Republike Srpske.

23:00

Na osnovu 51 odsto obrađenih glasačkih listića, kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik osvojio je 54 odsto glasova ili 134.000, dok je kandidat PDP-a Jelena Trivić osvojila 45 odsto glasova, odnosno 110.000
Foto: RTRS

Iz PDP-a, pak, tvrde da Trivićeva vodi.

Šef Izbornog štaba PDP-a Igor Crnadak tvrdi da je Trivićeva pobijedila, prenosi RTRS.

– Trenutna prednost Jelene Trivić u odnosu na Milorada Dodika, na osnovu 40 odsto prebrojanih glasova, iznosi oko 14.000 glasova – istakao je Crnadak na konferenciji za novinare.

Na osnovu više od 82 odsto obrađenih glasačkih listića, kandidat SNSD za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osvojila je 57 odsto glasova ili 270.000.

Kandidat SDS-a za ovu funkciju Mirko Šarović osvojio je 180.000 glasova, podaci su SNSD-a.

21:00

Prema podacima SNSD-a, a na osnovu obrađenih 300 biračkih mjesta, od ukupno 2.237, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osvojila je 26.592 glasova, a kandidat SDS-a Mirko Šarović 15.612 glasa na opštim izborima.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da od 5.000 prebrojanih glasačkih listića ima prednost od 2.200 glasova.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je, na drugoj konferenciji za novinare Izbornog štaba ove stranke, da se nastavlja trend podrške kandidatima SNSD-a.

On je naveo da je obrađeno oko 23 odsto biračkih mjesta i da je kandidat ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osvojila više od 60 odsto glasova, a kandidat opozicije Mirko Šarović oko 35 odsto glasova.

Foto: : instagram.com/zeljka.cvijanovic

– Radi se o ozbiljnoj prednosti i ozbiljnom trendu. Veoma brzo proglasićemo pobjedu Željke Cvijanović za novog srpskog člana Predsjedništva BiH – rekao je Kovačević.

Naveo da je nastavljen trend porške i kandidatu SNSD-a Miloradu Dodiku za predsjednika Republike Srpske.

– Na osnovu pet odsto obrađenih biračkih mjesta, Dodik ima više od 60 odsto glasova – rekao je Kovačević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare