22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Vlada S. Makedonije dozvolila navijače u dvoranama i koncerte u zatvorenom

Wikipedia

Izvor:
Beta

Vlada Severne Makedonije odlučila je danas da dozvoli prisustvo publike na sportskim takmičenjima u dvoranama, koncerete u zatvorenom prostoru i goste u unutrašnjim delovima ugostiteljskih objekata.

Kako se navodi u saopštenju sa 101. sednice, Vlada je donela izmene i dopune mera za zaštitu od kovida 19, kojim se dozvoljava orgnizovanje i održavanje sportskih takmičena uz prisustvo publike u zatvorenom do 30 odsto kapaciteta i na otvorenom do 50 odsto (do sada je bilo 30 odsto), uz posedovanje kovid sertifikata i poštovanje mera za zaštitu od kovida.

Prisustvo publike do 30 odsto kapaciteta dvorana i 50 odsto kapaciteta na otvrenom dozvoljeno je i na kulturnim dogajdajima, koncertima, u restoranima, kafeterijama, kladionicama, na seminarima, radionicama i drugim dogadjajima.

Prisutni, ističe se, moraju da poseduju sertifikat o najmanje jednoj primljenoj dozi vakcine ili o preležanom kovidu ne staijiem od 45 dana, računajući od dana ozdravljenja.

Napominje se da ostaje zabrana organizovanja svadbi, veselja i proslava u objektima zatvorenog tipa, dok na otovrenom i dalje mogu da se organizuju sa ispunjenošću kapaciteta od 30 odsto, do najviše do 1.000 gostiju i uz obavezno prilaganje jednog od obaveznih kovid dokumentata.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: