Vukanović: Englesko đubre, tužilac Mafije Džefri Najs

Izvor:
Nebojša Vukanović info, Foto: Printscreen

Večeras je u programu N1 televizije gost emisije Dan uživo bio zloglasni tužilac Haškog tribunala Džefri Najs, po zlu čuveni tužilac Haškog tribunala, desna ruka Karle Del Ponte i advokat (nepresuđenog) ratnog zločinca Hašima Tačija.

Printscreen

U svom prepoznatljivom stilu ovaj engleski tužilac, našoj javnosti poznat kao glavni tužilac u procesu bivšem predsjedniku Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, ponovo je pokušao da nametne nekakvu kolektivnu odgovornost Srbima za sve loše stvari koje su se događale u poslednjem ratu, predstavi kao nasilnike a Bošnjake kao žrtve, te poredi dešavanja tokom raspada Jugoslavije sa sukobima u Ukrajini, piše na svom blogu beskompromisni i hrabri Nebojša Vukanović.

Sramni su pokušaji kolektivizacije, etiketiranja cijelog naroda, te predstavljanja Republike Srpske kao „genocidne tvorevine“ nastale na ratnim zločinima, što je za N1 izjavio Najs, advokat Mafije i ratnih zločinaca. Cijelo njegovo gostovanje bilo je skandaloznodž u najmanju ruku, a posebno kada mučki poredi Ninberg sa Hagom i Srbe sa Nijemcima-nacistima, iako smo mi dali ogromnu žrtvu, preko milion duša, u borbi protiv fašizma.

Printscreen

Džefri Najs prijeti predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da će biti procesuiran zbog rata u Ukrajini i počinjenih ratnih zločina, ali nijednom se nije sjetio da kaže da li će nekada odgovarati premijeri njegove zemlje Velike Britanije i predsjendici Sjedinjenih Američkih Država, zbog napada, agresija i bombardovanja desetina država, od Srbije do Sirije, Iraka, Libije, Avganistana, ubijanja nedužnih civila i ratnih zločina koja su zgrozila svjetsku javnost, poput ubijanja nedužnih civila iz helikoptera „Apač“ ispred džamije u Bagdadu u Iraku, koje su snimali američki vojnici, uživajući kako se iživljavaju na ženama i djeci.

Vjerujem da se Putin puno zabrinuo kada je čuo starca Najsa od stotinu ljeta, i da neće večeras spavati od stresa. Ipak najveći utisak na mene izazvala je sramna izjava da „bosanski muslimani nisu krivi za ono što im se desilo, s bosanski Srbi i Srbi iz Srbije jesu krivi iz različitih razloga…“ koja prestavlja nastavak nedopustivog kolektivnog etiketiranja cijele nacije.

Džefri Najs je pravo lice i ogledalo Engleske i njene politike na Balkanu, koja je oduvijek bila antiruska i antisrpska, jer su Srbe uvijek posmatrali kao male Ruse na Balkanu. Ratni zločini su individualni, i svako ko je okrvavio ruke treba da odgovara ali ne smije biti kolektivizacije i tvrdnji da je samo Republika Srpska nastala na ratnim zločinima i genocidu, a svi ostali su čisti i nedužne žrtve, iako su Srbi nestali sa područja Hrvatske, ostali u tragovima u Federaciji i na Kosovu.

Činjenica da gotovo niko nije odgovarao za zločine počinjene nad Srbima, da srpska suza u Hagu nije imala roditelja, da su Tači, Haradinaj, Tuđman, Alija, Gotovina, Makrač i ostali oslobođeni za sve optužbe, uprkos hiljadama ubijenih Srba, stotinama masovnih grobnica i logora za Srbe i stotine hiljada protjeranih Srba sa svojih ognjišta, da je mali broj Hrvata i Bošnjaka osuđen pred Haškim tribunalom samo za zločine koje su počinili međusobno u ratu 1993.-1994. godine, dogovljno govori o Hagu i međunarodnoj pravdi.

Đubrad poput Džefrija Najsa, ne doprinose pomirenju već podgrijavanju tenzija, a dvostruki aršini i (ne)pravda Haškog tribunala, uz licemjerstvo međunarodne zajednice, jedan je od razloga što je danas ovakva situacija u BiH i regionu. Nadam se da će većina shvatiti podmukle igre stranaca i prestati da nasjeda na njihove spletke i podvale, koje su nas i gurnule u rat i najodgovorniji su za stradanje desetina hiljada nedužnih žrtava tokom građanskog rata i raspada bivše Jugoslavije od 1991. do 1995. godine.

P.S. Na kraju ne mogu a da se ne prisjetim mudrog Nikole Pašića koji je, nakon iskusata iz Prvog svjetskog rata i sramnog ponašanja „savetnika“ Engleza koji je uporno ponavljao da treba učiti djecu svoje djece ko su i kakvi su Englezi!

Nebojša Vukanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare