Vukanović povodom zabrane opozicionog skupa u Banjaluci: Režim je u paranoji, strahu i panici

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) je večeras obavestilo predsednike Klubova poslanika opozicije u Narodnoj skupštini RS da im zabranjuje skup “parlament na otvorenom” zakazan za sutra uveče u Banjaluci.

U rešenju MUP-a RS stoji da je u službenim prostorijama Policijske uprave Banjaluka šefu Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Igoru Crnadku “predočena činjenica da su mesta predviđena za održavanje javnih skupova park ‘Mladen Stojanović’ i Trg Krajine”.

Nebojša Vukanović, predsednik Kluba poslanika Liste za pravdu i red u parlamentu RS, izjavio je da se “uprkos zabrani mi nećemo povući i sutra ćemo se okupili ispred Narodne skupštine RS, na platou ispred fontane, 50 metara od ulaza u Skupštinu”.

Foto: nebojsavukanovic.info

On je ocenio da je ponašanje čelnih ljudi MUP RS “neverovatno” jer su, kako je ocenio, vršili jak pritisak na čelnike Policijske uprave Banjaluka da promene odluku i da, posle prvobitnog odobrenja, danas popodne zabrane skup opozicije.

“Danas u 13 časova u ime podnosioca zahteva – klubova poslanika SDS-a, PDP-a i Za pravdu i red u NS RS, šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak razgovarao je sa inspektorima Policijske uprave Banjaluka koji su rekli da neće zabraniti skup, da bi se predomislili u 15 časova, verovatno posle poziva nervoznog (predsednika RS Milorada) Dodika”, rekao je Vukanović.

MUP RS je, kako je naveo, konačnu odluku o zabrani skupa doneo večeras oko 18.00 časova.

“Režim je u paranoji, strahu i panici, očigledno se plaši naroda pa pokušava ugušiti bilo kakvo okupljanje i izražavanje nezadovoljstva zbog ponašanja vlasti”, rekao je Vukanović.

Podsetio je na, kako je kazao, “histeriju režima kada im je zabranjeno okupljanje ispred sedišta Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu”, navodeći da se tako “guši sloboda govora, ljudska prava i demokratija, posle čega su se nezakonito, bez najave, okupili na granici, blokirali put i saobraćaj”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare