Aktivisti za zaštitu životne sredine protestuju tokom samita G7

Aktivisti za zaštitu životne sredine protestuju tokom samita G7

FALMUT (Beta-AP) – Stotine aktivista različitih organizacija za zaštitu životne sredine okupilo se danas u Kornvol na jugozapadu Engleske gde se održava samit Grupe sedam (G7) najrazvijenijih zemalja kako bi skrenuli pažnju svetskih lidera i medija.

Pojedini demonstranti su veslali, dok su se drugi sunčali na plaži sa maskama na licu sa likovima lidera učesnika samita.

Veliki broj surfera, kajakaša i plivača okupilo se na plaži u Falmutu na masovnom “protestu veslanjem” koji je organizovala grupa “Surferi protiv kanalizacije” koji se zalažu za zaštitu okeana.

Lideri sedam najrazvijenijih zemalja u letovalištu Karbis Bejn na trodnevnom samitu raspravljaju o globalnom oporavku, pravednoj raspod vakcina protiv kovida-19 i klimatskim promenama.

Jedni od najpoznatijih su i aktivisti Oksmafa, koji su u britansko odmaralište došli sa maskama u vidu karikatura lidera zemalja G7.

Maks Lauson rekao je da aktivisti žele da se zemlje G7 – Kanada, Francuska, Nemačka, Italija, Japan, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države – više posvete smanjenju emisije ugljenika i finansiranju siromašnih zemalja da se prilagode na uticaje klimatskih promena.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare