Amerikanci isprobavaju socijalizam: Poznata kompanija potpuno u vlasništvu radnika

Amerikanci isprobavaju socijalizam: Poznata kompanija potpuno u vlasništvu radnika

Gigant na tržištu akustičnih gitara Tejlor objavio je da je obavio tranziciju u vlasništvu, te da je sada 100 odsto kompanije u vlasništvu zaposlenih.

“Radujemo se što ljudima dajemo radost muzike i nadamo se da ćemo to isto raditi za generacije koje dolaze”, rekao je Bob Tejlor, koosnivač i predsednik kompanije Tejlor gitars.

“Sprovođenje 100 odsto tzv. ESOP plana omogućava nam nezavisnost na duže staze i nastavlja se realizacija naše vizije kao inovativnog proizvođača gitara.”

Plan je poresko kvalifikovan i omogućava zaposlenima da primaju penziju povezanu sa budućom vrednošću kapitala Tejlor gitarsa. Dok će zaposleni u Tejlorovom proizvodnom pogonu u Tekateu (Donja Kalifornija, Meksiko) učestvovati u njenom ESOP planu za SAD, zaposleni u Evropskoj uniji biće učesnici u sličnom planu podsticaja koji je dostupan prema propisima EU, prenosi B 92.

Kurt Listug, suosnivač i izvršni direktor, dodao je: “Iako se Bob i ja ne povlačimo, pripremamo se za naš konačni izlazak. Glavni dizajner gitare Endi Pauers nije samo izvor našeg dizajna gitare za budućnost, već se i on pridružio našem timu za vođstvo pre nekoliko godina, a jačanje našeg tima za vođstvo bilo je neophodno za planiranje našeg nasleđa”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Taylor Guitars (@taylorguitars)

Ova vlasnička tranzicija dokazuje da Tejlorova ideja održivosti ide daleko dalje od izvanrednih načina na koje je pristupila pronalaženju drveta za svoje gitare. ESOP struktura omogućava Tejloru da obezbedi značajne finansijske benefite radnoj snazi koji doprinose rastućem uspehu kompanije, piše Mjuzik rejdar.

“Verujemo da smo kreirali posebnu kompaniju, gde strastveni ljudi mogu da se angažuju za pronalaženje inovacija, saradnji i poštovanju”, rekao je Listung.

Ovim postupkom Tejlor gitars se pridružio drugim uspešnim kompanijama koje posluju po ESOP planu, uključujući Klif bar end kompani, King Artur flaur bejking kompaniju, kao i kompaniju V.L. Gor end Asosijejts.

Sputnjik, Foto: Pixabay, Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare