Bajdenovi čestitali Božić pravoslavnim vernicima u SAD i svetu

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden) i prva dama Džil Bajden (Jill) čestitali su danas Božić pravoslavnim hrišćanima u SAD i širom sveta.

“Kao i mnogi drugi tokom protekle godine, pravoslavni hrišćani su pokazali veliku snagu karaktera i istrajnost, nastavili da pokazuju ljubav prema svojim bližnjima i služe svojim zajednicama u teškim trenucima”, navodi se u čestitki predsednika i prve dame, koji su izrazili saučešće i saosećanje onima koji su izgubili svoje voljene tokom pandemije, i koji će ovaj Božić provesti puni tuge.

Bajdenovi su poručili i da se mole za sve one koji pate, u nadi da će “uprkos boli, pronaći snagu i osećanje svrhe i smisla”, preneo je Glas Amerike (Voice of America).

“Dok počinjemo novu godinu, mnogi pravoslavni hrišćani širom sveta se i dalje suočavaju sa progonom i diskriminacijom. Želimo da još jednom izrazimo svoju nepokolebljivu podršku poštovanju univerzalnog i neotudjivog prava na versku slobodu”, navodi se u čestitki.

Predsednik i prva dama SAD takodje su naveli da se zajedno sa pravoslavnim hrišćanima mole za mir, pravdu, slobodu i zaceljenje u narednoj godini.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar