Bela kuća pozvala Amerikance da ŠTO PRE napuste Ukrajinu: RUSKA INVAZIJA u naredna dva dana

Izvor:
Beta-AP, Foto: Pixabay

Bela kuća je danas pozvala Amerikance da napuste Ukrajinu u narednih 24 do 48 sati i upozorila da SAD neće evakuisati građane ukoliko Rusija izvede invaziju na Ukrajinu.

U saopštenju se navodi da bi ruska invazija na Ukrajinu mogla da se dogodi u narednih nedelju dana, verovatno u naredna dva dana.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da SAD još nemaju saznanja da li je predsednik Rusije Vladimir Putin odlučio da izvrši invaziju, ali da je sve spremno da se napad dogodi vrlo brzo.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je danas u Australiji da bi Rusija mogla da izvede invaziju na Ukrajinu pre kraja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, zbog čega Amerikanci treba odmah da napuste tu zemlju.

“Jednostavno, i dalje vidimo veoma zabrinjavajuće znake ruske eskalacije, uključujući nove snage koje stižu na ukrajinsku granicu”, kazao je Blinken.

Naveo je da bi ruska “invazija mogla da počne u bilo kom trenutku”, i dodao da “to uključuje i period pre okončanja Olimpijskih igara”.

Olimpijske igre u Pekingu treba da budu završene 20. februara.

Rusija je razmestila više od 100.000 vojnika u blizini ukrajinske granice. Moskva tvrdi da ne planira invaziju, ali je tražila garancije od Zapada da se NATO neće širiti na Ukrajinu i na druge bivše sovjetske republike.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar