20/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Carina Malte među bananama našla 740 kilograma kokaina na putu za Sloveniju

Image by <a href="https://pixabay.com/users/zarelho-708457/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=602345">Simao Esteves</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=602345">Pixabay</a>

VALETA. (Beta-AP) – Carinska služba Malte otkrila je u utorak 740 kilograma kokaina u tamošnjoj rekordnoj zapleni te droge, rekli su zvaničnici.

Droga čija se procenjena ulična vrednost kreće do 100 miliona evra, bila je sakrivena u 40-metarskom rashladnom kontejneru sa 1.080 kutija banana, navodi se u saopštenju Carine Malte.

Kontejner je bio na putu iz Ekvadora za Sloveniju i odabran je za pregled tokom tranzita kroz maltešku luku, međunarodno čvorište za pretovar.

Carinici su otvorili kontejner-hladnjak i počeli fizički pregled svih kutija, našavši 740 paketa bele supstance sakrivene u 37 kutija. Pozitivne su indikacije da je to kokain visoke čistoće, rekla je Carina Malte.

Carinski službenici su rekli da je zaplenjena količina premašila prethodni rekord pošiljke uhvaćene na Malti krajem prošle godine – 612 kilograma kokaina, sakrivenog u paletama sa uljem za jelo.

“Najnovia zaplena je istorijska i po veličini i po uličnoj vrednosti koja se procenjuje na između 90 i 100 miliona evra”, istakla je Carina Malte.

Istragu nastavlja malteška policija, a zasad nema podataka o eventualnom hapšenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: