Demokrata Bajden započeo širenje demokratije: Najmanje 17 mrtvih, uništeno više zgrada

Demokrata Bajden započeo širenje demokratije: Najmanje 17 mrtvih, uništeno više zgrada

Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji, piše danas Glas Amerike (VOA), navodeći da je reč o prvoj američkoj vojnoj akciji otkako je Bajden postao predsednik.

Američki predsednik Džozef Bajden naredio je udare iz vazduha na istoku Sirije na infrastrukturu milicije koju podržava Iran, saopšteno je iz Pentagona.

“Ovi napadi odobreni su kao odgovor na nedavne udare na američko i osoblje koalicije u Iraku, kao i pretnje po njihove živote. U napadima je uništeno više zgrada na granici koju koriste brojne milicije sa podrškom Irana poput “Kajtib Hezbolah” i ‘Kajtib Šuhada'”, navodi se u saopštenju Pentagona.

Ubijeno je najmanje 17 proiranskih boraca, navodi Opservatorija za ljudska prava.

“U napadima su uništena tri kamiona municije. Mnogo je poginulih”, rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Napadi su izvršeni nakon što je 14 raketa ispaljeno na vazduhoplovnu bazu u regionu Kurdistana u Iraku, gde su smeštene američke snage. U napadu je ubijen jedan civilni radnik po ugovoru, a povređeno je i nekoliko američkih radnika po ugovoru i vojnika.

Pentagon je američki napad nazvao “adekvatnim vojnim odgovorom” i napomenuo da je izvršen uz konsultacije sa koalicionim partnerima.

Izvor: Mondo

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare