Fox News: Iza oštećenja Severnih tokova stoji Bajden? (VIDEO)

Izvor:
Fakti.org, Političkii.rs, Foto: Printscreen YouTube/Fox News

Jedan od najuticajnijih tv-voditelja Amerike Taker Karlson rekao je višemilionskom gledalištu televizije Foks Njuz da je administracija Džoa Bajdena možda umešana u uništavanje tri cevovoda Severnog tok-1 i Severnog toka-2.

Prvo je podsetio da je vrh SAD, odnosno – Bajden, još u februaru objavio da želi da se oslobodi ruskih gasovoda:

„Severnog toka-2 neće biti, mi ćemo mu stati u kraj… Obećavam vam da možemo to da uradimo“.

Karlson je naglasio se nijedna Bajdenova reč ne može smatrati slučajnom, pogotovo što po pravilu čita ono što mu je pripremljeno. I nastavio:

„On tada nije rekao da će obustaviti isporuke gasa iz Rusije Nemačkoj. Rekao je da Severnog toka-2 više neće biti, da će mu on stati u kraj. Faktički je rekao: dići ćemo ga u vazduh. Upitan „kako?“, dodao je: „Obećavam da to možemo izvesti!“ Izgleda da su sve smislili“.

Karlson je skrenuo pažnju i na reakciju lojalnih saveznika Bele kuće, prenosi portal Fakti.

Naveo je da se bivši ministar spoljnih poslova Poljske, Radoslav Sikorski, toliko oduševio onesposobljavanje ruskih gasovoda, da je na društvenim mrežama napisao: „Hvala SAD“.

Karlson je ukazao i da je Sikorski toliko blizak sa Bajdenom da na svom nalogu na Tviteru koristi sličicu na kojoj je zajedno sa predsednikom SAD.

Švedska ministarka spoljnih poslova An Linde je pojasnila da je curenje gasa iz ruskih gasovoda izazvala „eksplozija“.

Šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen je zapretila da će krivci za „namerno oštećivanje” evropske energetske infrastrukture biti pozvani na odgovornost.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova RF Marija Zaharova pozvala je Bajdena da odgovori na pitanje: da li su Sjedinjene Države realizovale njegove pretnje Severnom toku-2 izrečene 25. februara i 26. septembra 2022. godine.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare