FSB: Ova žena je ubila Darju; Aleksandar Dugin: Naša srca ne žude samo za osvetom, to je previše sitno

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen

Ruska federalna služba bezbednosti FSB dva dana posle ubistva Darije Dugin, ćerke filozofa i geopolitičara Aleksandra Dugina rešila je slučaj i za ovu likvidaciju optužila ukrajinsku službu bezbednosti i njenu pripadnicu Nataliju Pavlovu Vovk i još jednog pripadnika nacionalističkog puka Azov.

Pravo prezime osumnjičene za ubistvo Dugine nije Vovk, već Šaban, objavili su mnogi internet mediji. U bazi podataka ruske grupe hakera RaHDIt zaista postoje podaci za Nataliju Šaban, sa njenim drugim prezimenom Vovk. Ona je, zvanično, pripadnik Nacionalne garde Ukrajine. Služi u puku Azov sa činom – redov (za 2020. godinu).

Naime, kao je FSB saopštio Natalija Pavlova Vovk rođena je 1979. godine, a u Rusiju je stigla 23. jula 2022. godine. Pretpostavlja se pod lažnim imenom i sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine.

Prema navodima FSB ona je iznajmila stan u zgradi u kojoj živi i Darija Dugin, gde je svakodnevno pratila informacije o kretanju Darije Dugin, njenim svakodnevnim navikama i načinu kretanja i života i da je uz pomoć saradnika uspela u pogodnom trenutku da izvede atentat na Dariju Dugin.

Sa time je potvređeno i da je zapravo Darija, a ne Aleksandar Dugin bio meta napada.

FSB dodaje i da je posle izvršenja zločina Natalija Vovk zajedno sa ćerkom istog dana preko Pskovske oblasti napustila teritoriju Ruske Federacije i otišla u Estoniju.

Ukrajinski bloger Anatolij Šarij sugerisao je da je dete moglo da podmetne bombu ispod Darjinog automobila, jer niko ne bi pomislio na njega.

„Na dan ubistva, Vovk i Šaban su bili na književnom i muzičkom festivalu Tradicija, gde je Dugina bila kao počasni gost.

Takođe dodaje se i da je Natalija Vovk bila bivša pripadnica puka Azov koji se nalazi u sastavu Ukrajinske nacionalne garde.

Projekat hakerske grupe Nemesis ju je već neko vreme obeležio, očigledno, je u pitanju ogroman neuspeh FSB-a.

Ono što je zanimljivo kao u filmu Šakal jeste da je u antentatu, a prethodno i za praćenje korišten mini kuper automobil ma kome su menjane registarske tablice ukrajinska, ruska i kazahstanka, prema potrebi.

Pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR – E982KSH DPR, u Moskvi – kazahstanske tablice – 172AJD02, a pri izlasku – ukrajinske, piše Kurir.

Sputnjik je danas objavio snimak na kome je Vovk, prilikom provere dok otvara haubu automobila, kosa bila svetla. Kada se uselila u zgradu Dugine već je bila brineta, a tu boju kose imala je i prilikom izlaska iz Rusije.

FSB je ranije saopštila da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula. Nakon izvršenja zločina Vovkova je, zajedno sa ćerkom, otišla preko Pskovske oblasti u Estoniju.

Aleksandar Dugin, ruski filozof i otac ubijene Darje Dugine, prvi put se oglasio posle tragične smrti svoje ćerke. Tekst saopštenja je objavio osnivač kanala „Cargrad“ Konstantin Malofejev.

„Hteli su krvavim terorom da slome našu volju protiv najboljih i najranjivijih među nama. Ali neprijatelji Rusije neće ostvariti svoj cilj. Naša srca ne žude samo za osvetom ili odmazdom. To je previše sitno, nije rusko. Nama je potrebna samo naša Pobeda. Moja ćerka je položila svoj devojački život na taj oltar. Zato pobedite, molim vas! Neka i sada ona nadahne sinove naše Otadžbine na podvig“, navodi se u saopštenju.

Putin uputio saučešće porodici Darje Dugine

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća porodici poginule ruske novinarke Darje Dugine, a njeno ubistvo je nazvao podlim i okrutnim zločinom, saopšteno je na Telegram kanalu Kremlja.

Printscreen YouTube

„Podli, okrutan zločin prekinuo je život Darje Dugine – vedre, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem – dobrim, punim ljubavi, saosećajnim, otvorenim. Novinarka, naučnik, filozof, ratni dopisnik – ona je časno služila narodu, otadžbini. Na delu je dokazivala šta znači biti patriota Rusije“, navodi se u telegramu saučešća ruskog predsednika.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare