Haos u Slovačkoj: Poplavljene ulice, hiljade domaćinstava ostalo bez struje /video/

Izvor:
Sputnjik, Foto: Printscreen

Usled obilnih snežnih padavina u centralnim oblastima Slovačke poslednjih sati pogoršana je situacija, pa je oko 18.000 potrošača trenutno bez struje.

Najgora situacija i dalje je u okruzima Banska Bistrica i Brezno, ali je tokom noći došlo do padavina i u drugim regionima, izjavio je za TASR portparol Stredoslovenske distributivne mreže (SSD) Miroslav Gejdoš, prenele su slovačke „Novini“.

„Imamo van pogona 415 trafostanica, imamo posla sa 44 kvara na visokom naponu i oko 40 kvarova na niskonaponskom nivou“, objasnio je Gejdoš.

U okruzima Banska Bistrica i Brezno, oko 10.000 domaćinstava je bez struje, ali je broj kvarova u poslednjih nekoliko sati povećan i u Považi, Oravi, Turci i Žiarskoj kotlini.

U Bratislavi je prvo padao sneg, a onda je počelo naglo otopljenje i temperature su porasle na plus 10 stepeni.
Sneg je počeo da se topi, a istovremeno je počela da pada i kiša. U glavnom gradu poplavljeno je nekoliko puteva i parkinga. Uglavnom je reč o podvožnjacima ili većim površinama.

Na ušću Dunava u Moravu ispod Devina nivo reke počinje da dolazi do barijera od poplava. Dunav je već poplavio nekoliko trotoara u okrugu Devin i Karlova Ves.

Prestonica Slovačke još nije u opasnosti, a prema trenutnom razvoju hidrološke situacije, nivo Dunava bi trebalo postepeno da opadne.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare