Kimova sestra poručila SAD: Stvarate smrad na svakom koraku

Kimova sestra poručila SAD: Stvarate smrad na svakom koraku

Kim Jo-džong sestra severnokorejskog vođe Kin Džong-una, poručila je juče Bajdenovoj administraciji da “ne stvara smrad na prvom koraku”.

“Hteli bismo ovom prilikom da upozorimo novu američku administraciju. Ako želi da spava na miru iduće četiri godine, bolje je da se suzdrži od stvaranja smrada na svakom koraku”, izjavila je Jo, samo nekoliko sati nakon što je Bela kuća rekla da kako Severna Koreja za sada ne odgovora na pozive na razgovor.

Zajedničke vojne vežbe

SAD i Južna Koreja trenutno provode zajedničke simulirane vojne vježbe, a američki državni sekretar Toni Blinken i ministar obrane Lojd Austin sleteli su u tu regiju kako bi se sastali sa japanskim i južnokorejskim kolegama, piše CNN.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je juče novinarima kako su pokušavali da stupe u kontakt sa Severnom Korejom, prenosi Index.hr. Dodala je da imaju “brojne kanale putem kojih mogu poslati poruke”.

“Uvek su nam cilj diplomatski da pregovarama, cilj nam je da smanjimo mogućnost eskalacije. Ali do danas nismo dobili nikakav odgovor”, rekla je Psaki.

Nova.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare