Kina objavila video u kojem se podsmeva Trampu

Kina objavila video u kojem se podsmeva Trampu

Kina je objavila kratki animirani film “Bio jednom jedan virus” u kojem se podsmeva odnosu američkog predsednika Donalda Trampa prema pandemiji i njegovim optužbama na račun Kine da je prikrivala informacije o novom koronavirusu.

Vašington i Peking trenutno vode verbalni sukob oko porekla virusa, koji se prvi put pojavio u kineskom gradu Vuhanu u decembru prošle godine. Američki predsednik Donald Tramp smatra da je virus nastao u kineskoj laboratoriji i optužuje tu zemlju da je prikrivala podatke o virusu.

Kina objavila video u kojem se podsmeva Trampu
Printscreen

On je optužbe izneo i na račun Svetske zdravstvene organizacije, navodeći da je pomagala Kini, zbog čega je najavio da će SAD prestati da finansiraju tu organizaciju.

U kineskom animiranom videu dve strane su predstavljene u obliku lego figurica – Kina kao ratnik, a SAD kao Kip slobode.

Kineski ratnik iz meseca u mesec objavljuje nove informacije, dok s druge strane stižu neozbiljna negiranja tipa “to je samo grip”, “ne nosite maske”, “u Kini umiru jer je to zemlja trećeg sveta”, “tamo krše ljudska prava smeštajući ljude u karantin”.

Kada je virus stigao do SAD i počeo da odnosi sve više i više života, animirani Kip slobode počinje da optužuje kineskog ratnika i SZO, kriveći ih za smrt Amerikanaca.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare