Konj žrtva zapadnih sankcija: Ukraden Zazu Ramzana Kadirova

Izvor:

Ramzan Kadirov sumnjičav zbog načina na koji je iz konjušnice u Češkoj nestao njegov konj vredan 10 miliona dolara

Foto: Kremlin Pool/Global Look Press

Prva žrtva zapadnih sankcija protiv lidera Čečenije Ramazana Kadirova bio je, kako je napisao na svom Telegram nalogu, njegov konj Zazu, ljubimac za kojeg se juče saznalo da je misteriozno ukraden iz konjušnice u Češkoj gde je bio u “zatvoru” zbog toga što ga je ta država proglasila imovinom koju treba zamrznuti.

Čistokrvni Kadirov je, kako je rekao Zazu, još 2014. godine “na sebe primio prvi gnusni udarac demokratskog Zapada”.

“Zamislite samo, dodavanje konja na listu sankcija…”, čudi se Kadirov.

Životinja je nestala iz ergele u Krabčici, a krađa se, kako prenosi češki sajt “Idnes” najverovatnije dogodila u noći između 3. i 4. marta. Po svemu sudeći, nepoznata osoba je karabinom otkinula lanac sa vrata štale i odvela plemenitog konja.

“Danas se ispostavlja da su Zazua ukrale nepoznate osobe. Kako je to moguće? Jesu li ga držali na nekoj udaljenoj farmi da bi ga mogli tako lako pokupiti? Gde je sigurnost? Gde je hrabra policija s demokratski efikasnim i naprednim istražnim tehnikama? U našoj republici znamo i da automobile noću ostavimo otvorene, a tamo neko izvede sankcionisanog konja iz tora i organi reda za to saznaju tek nekoliko dana kasnije”, iznenađen je čečenski lider.

On dodaje i da ne veruje u slučajnosti.

“Konjokradice su nekako jedinstvene: glupe da ukradu sankcionisanog konja, a lukave da ih policija ne pronađe. Ne verujem u to”, sumnjičav je Kadirov koji dodaje da je šteta da ispašta lepa i pametna životinja, kao i da se brine da bi Zazu mogao pasti u pogrešne ruke.

Cena životinje čije čelo krasi bela zvezda procenjena je, kako su preneli češki mediji, na oko 18.000 dolara, ali Kadirov kaže da je Zazu daleko vredniji.

Pročitajte još  Dodik i Lavrov saglasni: Zatvoriti kancelariju Visokog predstavnika!

“I usput, molim vas da ne omalovažavate vrednost mog konja. Mediji su, pozivajući se na vlasti, objavili njegovu cenu od 18.000 dolara. Zasigurno je to veštačko potcenjivanje povezano s nekom financijskom prevarom onih koji su odgovorni za njegovo održavanje i negu, ali čistokrvni Zazu košta najmanje 10 miliona dolara, i sad će neko, kad čuje njegovu pravu cenu, dobro protrljati ruke”, naveo je Kadirov.

Čečenski lider poznat je, inače, kao veliki ljubitelj životinja, a osim što obožava konje, pse i mačke, strast su mu i egzotične životinje sa kojima se ranije često fotografisao.

Ranije se pisalo da Kadirov kao ljubimce ima tigrove, lavove, pume i pantere. Za ove životinje postavljen je i mali zoološki vrt u rezidenciji šefa Čečenije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare