Maduro: Tramp je bedno ljudsko biće i rasisitički kauboj

Maduro: Tramp je bedno ljudsko biće i rasisitički kauboj

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je, pošto je u Sjedinjenim Američkim Državama optužen za trgovinu drogom, izjavio da je američki predsednik Donald Tramp “rasistički kauboj” i poručio da je spreman da se bori svim sredstvima ukoliko se SAD i Kolumbija usude da napadnu njegovu zemlju, javlja AP.

Tužilaštvo u Njujorku je optužilo Madura i njegove saradnike da su Venecuelu pretvorili u kriminalnu organizaciju koja pruža usluge trgovcima narkoticima i teroristima.

Tvrdi se da Maduro i lider Ujedinjene socijalističke partije Venecuele Diosdado Kabelo planiraju da, u saradnji sa kolumbijskim pobunjenicima i pripadnicma vojske, “preplave SAD kokainom” i trgovinu drogom iskoriste kao “oružje protiv Amerike”.

Maduro je rekao da SAD ignorišu činjenicu da je Kolumbija glavni svetski izvoznik kokaina, kao i njegovo posredovanje u pregovorima između kolimbijske vlade i pobunjenika.

Maduro: Tramp je bedno ljudsko biće i rasisitički kauboj
Printscreen

Uz ocenu da je Tramp “bedno ljudsko biće”, Maduro je u četvrtak uveče, u televizijskom obraćanju naciji, izjavio da predsednik SAD spoljnu politiku vodi kao “njujorški mafijaški umetnik iznude”.

Fonet

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare