Medvedev: Bankrot Rusije mogao bi da se pretvori u bankrot Evrope

Izvor:
Agencije, Foto: Printscreen

Odluka da Rusija više ne može da izmiruje svoje obaveze mogla bi da dovede do hiperinflacije i bankrota same Evrope, čiji finansijski sistem nije previše stabilan, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev povodom tvrdnje predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da je bankrot Rusije samo pitanje vremena.

„Dobro, probajte to da uradite, ali bankrot Rusije mogao bi da se pretvori u bankrot Evrope – moralni i, vrlo verovatno, finansijski“, poručio je Medvedev, prenosi Tass.

On je istakao da vlasti u Evropskoj uniji treba da očekuju „veliku zahvalnost Evropljana zbog hiperinflacije, za koju više ne može da se optužuje zla Rusija, za nestašicu osnovnih prehrambenih namirnica u prodavnicama i za priliv izbeglica koji će izazvati talas nasilnog kriminala, goreg od Albanskog“.

Medvedev je ukazao da Fon der Lajen više ne brine ni za patnje iscrpljenog naroda, ni o završetku specialne vojne operacije, ni o dugo očekivanom miru u Ukrajini, već joj je jedino stalo da Rusija više ne može da plaća obaveze prema stranim poveriocima.

“To je to, to je ono o čemu tajno razmišljate noću, to je duboka strategija Evropske unije, tajni plan mazohista iz Brisela i njihovih partnera s druge strane okeana”, kazao je Medvedev.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare