NEKADA SU TO RADILI BOMBARDERI, A SAD DRONOVI Ukrajinci udarima na civile lome otpor u Donbasu! Među civilima zavladao strah

NEKADA SU TO RADILI BOMBARDERI, A SAD DRONOVI Ukrajinci udarima na civile lome otpor u Donbasu! Među civilima zavladao strah

Civil sa više rana od gelera hospitalizovan je pošto je preživeo napad eksplozivne naprave koju je lasnirao ukrajnski dron prilikom napada na samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku, saopštile su danas lokalne vlasti.

Izveštaj o napadu dronovima na civilne ciljeve dolazi u trenutku kad je u toku porast slučajeva prekida vatru na liniji razdvajanja Ukrajinske vojske i milicije Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Donjecka Narodna Republika saopštila je da je u subotu u ukrajinskom napadu dronom u Oleksandrivsku ubijeno dete predškolskog uzrasta i ranjena jedna žena.

Posle ovog napada ruski parlamentarac Vjačeslav Volodin sugerisao je da je vreme da Ukrajina zbog napada na civile bude izbačena iz Saveta Evrope.

Inače napad se dogodio na obali reke u blizini sela Mikolajvika. Navodi se da su dron lansirali pripadnici 80. brigade ukrajinskih oružanih snaga.

Milicija ove samoproglašene republike na istoku Ukrajine precizirala je, da je otkako su dodatne mere prekida vatre stupile na snagu u Donbasu krajem jula prošle godine, registrovano šest slučajeva ukrajinskog lansiranja borbenih bespilotnih letelica prema otcepljenom regionu. Kao rezultat, povređena su dva pripadnika narodne milicije.

Milicija je dalje pozvala međunarodne posmatrače i međunarodnu zajednicu da „pažljivo prate terorističke akcije ukrajinske strane, koje predstavljaju kršenje Ženevske konvencije“.

Kurir.rs/Sputnjik internacional

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare