O čemu su razgovarali Merkelova, Putin i Makron?

O čemu su razgovarali Merkelova, Putin i Makron?

Vladimir Putin, Angela Merkel i Emanuel Makron razgovarali su juče o mogućem snadbevanju Evropske unije ruskom vakcinom protiv koronavirusa Sputnjik V.

Ruski predsednik ,nemačka kancelarka i francuski predsednik održali su video-konferenciju tokom koje je posebna pažnja posvećena udruživanju napora u borbi protiv pandemije koronavirusa, piše B92.

“U tom kontekstu, lideri su razgovarali o merama za sprečavanje daljeg širenja bolesti”, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin, Merkel i Makron razmatrali su izglede za registraciju ruske vakcine u Evropskoj uniji, mogućnost isporuke i zajedničku proizvodnju u zemljama EU, prenosi TASS.

Kabinet Makrona potvrdio je da su francuski predsednik i nemačka kancelarka razgovarali o saradnji po pitanju vakcina sa Putinom, navodi Rojters.

Makron i Merkel su još poručili Putinu da očekuju da poštuje prava ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog i da čuva njegovo zdravlje.

Lideri tri zemlje razgovarali su i o situaciji u Ukrajini, Belorusiji, Libiji i Siriji i dogovorili se da usklade napore kako bi omogućili da se Iran vrati punom poštovanju svojih međunarodnih obaveza.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar