Peskov: SAD pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa bioloških laboratorija u Ukrajini

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen YouTube/BBC News

Vojni potencijal Ukrajine je za vreme trajanja specijalne vojne operacije umnogome razrušen, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Demilitarizacija ide prema planu. Vojni potencijal, infrastruktura, je tokom specijalne vojne operacije umnogome razrušena“, rekao je Peskov za televiziju „Belorusija 1“ a preneo Sputnjik.

Takođe je rekao i da je jedan od zadataka specijalne operacije da se sačuvaju Luganska i Donjecka Narodna Republika i da im se vrati državnost u granicama koje su bile 2014. godine.

Kazao je i da se Moskva nada da će u Ukrajini biti zabranjeno iskazivanje bilo kakve nacionalističke ideje, kao i da ruski jezik povrati svoj položaj u narodu.

„Najstrašnije je to što su u Ukrajini na vlasti dugi niz godina bili nacionalisti koji su radili šta su hteli. To se nije samo dešavalo na zapadu zemlje, već se ta zaraza proširila po celoj državi. Vlasti su zatvarali oči na pojave nacionalizma. Eto to je strašno“, kazao je on.

Govoreći o pregovorima, Peskov je rekao da oni idu teško, ali da ja najvažnije trenutno da se oni nastave.

Takođe je rekao i da Ukrajina do poslednjeg nije želela da sa Rusijom pregovara u Belorusiji, kao i da su ti pregovori su tamo održani uz veliku muku.

Peskov je kazao i da bi Rusija želela da nastavi pregovore sa Kijevom u Belorusiji, ali da ukrajinska strana to ne želi.

Ukrajina nije prijateljska zemlja ni Rusiji ni Belorusiji

Peskov je kazao i da Ukrajina nije prijateljska zemlja ni Rusiji ni Belorusiji. „To je veoma složena država. Ona je prema trenutnom stanju nama neprijateljska“, naglasio je.

On je podsetio i da je Ukrajina zemlja koja je u svoj Ustav unela stavku da želi da uđe u NATO i bodrila sve one koji su marširali uz nacističke simbole.

„To je zemlja koja je zabranila ruski jezik, ruske medije. To je zemlja koja je ruski jezik učinila drugorazrednim“, istakao je.

Amerika pokušava da skrene pažnju javnosti sa bioloških laboratorija

SAD pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa bioloških laboratorija u Ukrajini, međutim, činjenice govore same za sebe, rekao je Peskov.

„Te činjenice ne treba da izazivaju zabrinutost samo naše zemlje, već i mnogih drugih država. Siguran sam da tu zabrinutost dele i Belorusija, Kina i Indija“, naveo je.

Takođe je kazao i da je arhitektura NATO usmerena na to da bude agresivna uprkos izjavama čelnika te organizacije da je njena uloga odbrambena.

„Oni govore da su odbrambena organizacija, međutim, automatska puška Kalašnjikov je okreni, obrni – automatska puška. Upravo tako je i NATO. Oni su projektovani i stvoreni da budu agresivna organizacija. Ta organizacija je stvorena za agresiju“, naglasio je.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare