Pokušaj atentata na Vladimira Putina značio bi NUKLEARNI UDAR Rusije na Belu kuću

Izvor:
Sputnjik, Ilustracija Politički.rs, Foto: Pixabay

Pokušaj atentata na ruskog predsednika označio bi početak nuklearnog rata između SAD i Rusije, dve najveće nuklearne sile, upozorava ruski politikolog Jurij Svetov, komentarišući navode ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova da američki vojni vrh razvija planove za „fizičko eliminisanje“ Vladimira Putina.

„Pretnju predsedniku Rusije izneo je svojevremeno Džon Bolton, bivši savetnik predsednika Trampa. Sjedinjene Države takve ideje nisu opovrgle, a s obzirom da je i Bajden izjavljivao da je poželjno da Putin ne bude na čelu Rusije, onda ovo treba shvatiti veoma ozbiljno. Činjenica je da se takvi planovi razrađuju u SAD“, kaže Svetov.

Kako dodaje, pitanje je samo da li se takvi planovi razrađuju kao oblik pretnje, kao oblik pritiska na Rusiju i njeno rukovodstvo kako bi se zbog straha za sopstvenu bezbednost povukli sa vlasti.

„Ili se ovo ozbiljno razmatra. Ako bi došlo do pokušaja atentata na predsednika Rusije to bi označilo početak nuklearnog rata. U tom slučaju nema drugih opcija – SAD bi dobile munjevit odgovor. Napad na Kremlj ili napad na drugo mesto gde se nalazi vrhovni komandant Oružanih snaga Rusije označio bi kontranapad na rezidenciju predsednika SAD i vrhovnog komandanta američkih Oružanih snaga“, smatra Svetov.

Svako ko igra ove igre, ko stvara takve ideje i mogućnosti očigledno je da je spreman da zaista započne nuklearni rat, ističe Svetov.

„Zapadne elite gaje osećaj da su jače od Rusije i da NATO trupe mogu da poraze Rusiju za tri dana. Te iluzije postoje i Rusija se prema tome ozbiljno odnosi. Stavljanje raketa ‘Sarmat’ na borbeno dežurstvo, što je urađeno transparentno, i izjava Vladimira Putina da su hipersonične rakete u službi Ruske Federacije je potvrda da te pretnje shvatamo ozbiljno“, kaže Svetov.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare