Preminuo legendarni TV voditelj Lari King

Preminuo legendarni TV voditelj Lari King

Američka tok-šou legenda Lari King preminuo je u bolnici u 88. godini života posle duge bolesti. Svestran voditelj, poznat po svom direktnom pristupu, King je u višedecenijskoj karijeri vodio neke od najpopularnijih TV emisija na brojnim medijima i osvojio pregršt nagrada.

King je pre nekoliko meseci primljen u bolnicu nakon što je osetio srčane tegobe. Svoj rođendan 19. novembar proslavio je u krevetu.

Proslavljeni voditelj decenijama pati od srčanih problema. King je 1987. godine doživeo težak infarkt kada mu je urađen četvorostruki bajpas. U novembru 2019. godine pretrpeo je moždani udar.

Od lokalnog radija do svetske zvezde 

Novinarsku karijeru započeo je 50-ih godina. Na medijsku scenu se probio kao domaćin radijske emisije Lari King šou, koja je počela sa emitovanjem 1978. godine.

Međunarodnu slavu stekao je vodeći tok-šou Lari King lajv (Larry King Live) punih 25 godina na Si-En-Enu od 1985. do 2010. godine.

U emisiji je ugostio brojne poznate ličnosti, od filmskih zvezda do istaknutih političara.

Prelazak sa Si-En-Ena na RT Amerika  

Dve godine po napuštanju Si-En-Ena osnovao je produkcijsku kuću „Ora TV“ i ponovo se vratio tok-šou formatu emisijom Larry King Now. Godinu dana kasnije, potpisao je ugovor sa RT Amerika da na toj televiziji emituje emisiju.

„Pre bih moćnim ljudima postavljao pitanja, nego pričao u njihovo ime“, rekao je King tada.

Od tada je Larry King Now postao podkast, a vodio je i emisiju Politiking na RT Amerika.

Svestran i direktan

Bio je veoma veoma elokventan i svestran domaćin, poznat po svom direktnom pristupu bez mnogo okolišanja.

Tokom karijere King je dobio veliki broj nagrada, uključujući dva Pibodija za izuzetnost u medijskom izveštavanju, Emi i 10 CableAce priznanja za najboljeg intervjuera i najbolji tok-šou.

Ženio se čak osam puta. Iza sebe je ostavio petoro dece i devetoro unučadi.

Povodom smrti TV legende, oglasile su se i ličnosti iz javnog života.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, uputio je porodici Larija Kinga izraze saučešća.

„Dosta puta su se sreli i King je intervjuisao Putina više puta. Predsednik je uvek poštovao visok nivo profesionalizma i novinarsku reputaciju Larija Kinga”, rekao je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

IZVOR: RTS, RT

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare