Putin čestitao Božić pravoslavnim vernicima: Praznik koji ispunjava srca radošću

Izvor:
Sputnjik, Foto: Twitter/@MID_RF

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je svim pravoslavnim vernicima i ruskim građanima Božić, nazvavši ga jednim od najomiljenijih hrišćanskih praznika, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Božić, jedan od glavnih i najomiljenijih hrišćanskih praznika, ima poseban moralni značaj. Ujedinjujući ljude oko visokih duhovnih ideala i vrednosti, on ispunjava srca radošću i svetlim nadama, nadahnjuje na nova dostignuća. I naravno, za taj praznik vezujemo dobre porodične tradicije koje se prenose iz generacije u generaciju“, navodi se u čestitki predsednika.

Prema njegovim rečima, Ruska pravoslavna crkva (RPC) i druge hrišćanske konfesije Rusije daju „ogroman stvaralački, istinski nesebičan doprinos očuvanju našeg najbogatijeg istorijskog, patriotskog, kulturnog nasleđa, jačanju institucije porodice i vaspitanja omladine“.

„Razvija se njihova saradnja sa državnim o javnim organizacijama, unapređuje se međureligijski dijalog, velika pažnja se poklanja socijalnoj službi, dobrotvornim i obrazovnim inicijativama. Ovako važna, višestruka aktivnost vredna je iskrenog priznanja“, dodao je ruski lider.

Ruski predsednik Vladimir Putin ove godine je prisustvovao božićnoj liturgiji u Crkvi Nerukotvorenog lika Gospodnjeg koja se nalazi na teritoriji predsedničke rezidencije u Novom Ogarjovu u Podmoskovlju.
Inače, Putin svake godine prisustvije božićnoj liturgiji. Prošle godine je dočekao Božić u Novgorodskoj oblasti.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare