Putin: Nisam hteo da se slikam i majmunišem kao neki, dok primam vakcinu

Putin: Nisam hteo da se slikam i majmunišem kao neki, dok primam vakcinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin objasnio je zašto nije sledio primer nekih svetskih lidera i nije se vakcinisao protiv koronavirusa javno.

“Zar treba da se majmunišemo? Da obavezno radimo ono što neko drugi negde radi? Ne bih rekao“, rekao je Putin u intervjuu za televiziju Rusija 1, odgovarajući na pitanje zašto nema nijednog snimka njegove vakcinacije, dok su mnogi lideri zemalja tokom vakcinacije dogovarali gotovo foto i video sesije.

“Ne treba se majmunisati, ako neko želi da lažira, to nije teško učiniti prikazivanjem vakcinacije pred kamerama”, dodao je.

“Uostalom, ako na takvom nivou neko želi da tamo nešto falsifikuje, da nekoga prevari, to nije teško učiniti. Možete pokazati ovu injekciju, a zapravo ubrizgati fiziološki rastvor, ili bilo šta drug, kefir, nekakav sok od pomorandže… Šalim se, naravno, prosto vitamine. Ali to nije ozbiljno, po mom mišljenju“, dodao je predsednik Rusije.

Ruski lider ove nedelje se vakcinisao protiv koronavirusa. Za sada se ne zna koju je od tri ruske vakcine primio.

Putin je za televiziju ispričao da nakon vakcinacije nije imao temperaturu, ali ga je “sutradan malo lomilo“ i bolelo mesto uboda.

“Prvih 5 sati zaista ništa, a onda kada sam nekako podigao ruku… Primio sam u levu ruku, nisam osećao bol, ne, samo neku neprijatnost. Ako sada pritisnem to mesto i dalje pomalo osećam. I to su neželjeni efekti“, rekao je šef države.

On je dodao da je za svaki slučaj stavio termometar na noćni stočić kada je legao da spava, a kada je ujutru ustao i izmerio temperaturu, ona je bila normalna.

Samo lekar zna kojom vakcinom se vakcinisao

Ruski predsednik rekao je da namerno ne govori kojom se od tri ruske vakcine protiv koronavirusa vakcinisao i da to zna samo njegov lekar.

“Jednom od naše tri vakcine. Zamolio sam kolege da ne govore o tome, zapravo, ni ne govorim im, čak ni ne znaju. Zna samo moj lekar koji mi je dao ovu vakcinu“, objasnio je Putin.

Ruski lider je istakao da su sve tri ruske vakcine na nivou najboljih svetskih modela i trenutno su najbolje, kao i da je potrebno da svaki čovek donese takvu odluku za sebe, razgovara sa lekarom, specijalistom.

“Naše vakcine, kažem to sa uverenošću, najbolje su prema sva tri glavna pokazatelja“, dodao je Putin.

On je objasnio da su sve tri ruske vakcine protiv koronavirusa približno jednakog kvaliteta, jedna od njih traje malo duže, jedna ima nešto niži nivo zaštite, ali je mekša.

Nova.rs, Sputnjik

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar