17/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Putin poručio Zapadu: Rusija je postojala i postojaće – pomirite se s tim

Image by <a href="https://pixabay.com/users/dimitrosevastopol-2325980/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5277284">Дмитрий Осипенко</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5277284">Pixabay</a>

Rusija je postojala, postoji i postojaće, kao i Sjedinjene Američke Države, i s tim se treba pomiriti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Nismo mi doveli rusko-američke odnose u stanje u kome se danas nalaze. Nismo mi to učinili. Nismo prvi preduzeli nijedan korak u onome što je nanelo štetu rusko-američkim odnosima… Tih koraka je previše“, rekao je Putin na sastanku sa šefovima međunarodnih informativnih agencija u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

On je podsetio i na uvođenje antiruskih sankcija.

„Jesmo li mi uvodili sankcije protiv SAD? Sjedinjene Američke Države su te koje su uvodile sankcije protiv nas i nastavljaju da ih uvode u svakoj prilici i bez ikakvog razloga. Samo zato što mi postojimo. Ali s tim će morati da se pomire. Rusija je postojala, postoji i postojaće. Kao što postoje i postojaće SAD koje igraju važnu ulogu u svetu. Voleo bih kad bi oni igrali stabilizujuću ulogu“, istakao je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Putin računa na to da će sastanak sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom 16. juna u Ženevi biti konstruktivan.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu završava se danas, 5. juna, a počeo je 2. juna. MIA „Rusija sevodnja“ je medijski partner foruma.

Sputnjik

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: