Rusi su zauzeli 33 odsto teritorije Ukrajine – kaže grčki general

Izvor:
Beta

Joanis Baltozis, grčki general-potpukovnik je ocenio da su “Rusi zauzeli 33 odsto teritorije Ukrajine” u kojoj je danas 23. dan ruske vojne operacije, uz snažan otpor Kijeva.

Baltozis je za grčku državnu televiziju ERT rekao da su gubici snaga Ukrajine i Rusije u ljudstvu i vojnoj opremi u odnosu tri prema jedan.

Ipak, “ukrajinski otpor je veliki, a odbrana gradova je zaista impresivna”, ocenio je general.

Baltozis se osvrnuo na 10 odsto gubitaka snaga Rusije rekavši da, starteški gledano, kada se to dogodi, jedinicu treba povući i zameniti je drugom.

Pokazujući na mapi raspored vojnih snaga dve države, taj grčki general-potpukovnik u penziji je objasnio da su Rusi ostvarili značajne pobede na bojnom polju, a da još nisu odlučili šta da rade sa Odesom, koju, kako je rekao, drže pod opsadom svoje Ratne mornarice.

“U Mariupolj Rusi dovode Čečene koji su nemilosrdni borci, a moraće da ‘očiste’ gradsko tkivo ako žele ga da zauzmu” – rekao je general i dodao da “Rusi koriste taktiku vojne opsade i izgladnjavanja” stanovništva i boraca u tom gradu.

Baltozis je ukazao da se još ne zna kako bi se mogao razvijati ratni sukob s obzirom na snažan otpor Ukrajinaca, a vojnu nadmoć Rusa. Ono što je sigurno, rekao je on, jeste da će rat u Ukrajini trajati dugo na šta ukazuje i to što se ne vidi bitan napredak u pregovorima.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare