Ruske snage razaraju ukrajinsku vojsku: Uništena 123 PVO sistema S-300, 897 tenkova, 95 VBR

Izvor:
Novosti, Foto printskrin telegram voenkorKotenok

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je danas da je ruska vojska od početka operacije demilitarizacije Ukrajine uništila 2.581 objekata vojne infrastrukture.

Među njima je 30 komandnih mesta i komunikacionih centara Oružanih snaga Ukrajine, 123 protivavionska raketna sistema PVO S-300, “buk M-1” i “osa”, kao i 81 radarska stanica, saopštio je Konašenkov.

Naveo je da je uništeno i 897 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 95 višecevnih bacača raketa, 339 jedinica oruđa poljske artiljerije i minobacača, 662 primerka specijalnih vojnih vozila, kao i 84 bespilotne letelice, prenosi Sputnjik.

Saopšteno je i da su bombarderi i jurišni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije danas uništili 32 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su četiri komandna mesta, tri radarske stanice, dva skladišta goriva i 23 rejona sa naoružanjem i vojnom tehnikom.

Konašenkov navodi da su jedinice ruskih Oružanih snaga preuzele kontrolu u naseljenim mestima Peredovu i Karijerni.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini traje 13. dan. Rusija je zbog 8. marta uvela „zatišje“. Juče je završena treća runda rusko-ukrajinskih pregovora, a najavljen je i susret na nivou šefova diplomatija Rusije i Ukrajine i to uz posredstvo Turske.

Inače, Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare