SAD se spremaju za novu pandemiju, žele da uspostave globalnu kontrolu

Izvor:
Sputnjik, Foto: Ilustracija

Sjedinjene Američke Države počele su pripreme za novu pandemiju tražeći mutacije virusa, izjavio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.

Načelnik je istakao da se ovo može zaključiti na osnovu toga što su Sjedinjene Države osnovale Upravu za pripremu za pandemije i politiku reagovanja, na čijem čelu je specijalni pomoćnik predsednika i viši direktor za globalnu bezbednost zdravlja i biozaštitu u Savetu za nacionalnu bezbednost general-major Ratne mornarice u penziji Pol Fridrihs.

„Među prioritetnim pravcima ove uprave je rad na stvaranju vakcina i preparata za kupiranje virusa i njihovih genetski modifikovanih varijanti, kao i implementacija naprednih tehnologija u bioproizvodnji. Time su SAD, kao i 2019. godine, otpočele pripremu za novu pandemiju tražeći mutacije virusa“, objasnio je Kirilov.

Prema njegovim rečima, stvaranje pomenute Uprave je sledeći korak u uspostavljanju globalne kontrole nad biološkom situacijom.

On je dodao da je stvaranje pomenute Uprave sledeći korak u uspostavljanju globalne kontrole nad biološkom situacijom.

„Ne isključujemo da SAD mogu da primene takozvane biološke odbrambene tehnologije u ofanzivne ciljeve, kao i radi globalne kontrole putem stvaranja kriznih situacija biološkog karaktera“, naglasio je Kirilov.

Image by fernando zhiminaicela from Pixabay

General-potpukovnik je ocenio da bi Vašington mogao da sprovede pun paket vojno-primenljivih radova sa opasnim patogenima, koji su komponente biološkog oružja.

„Epidemija ebole tokom 2014-2016. godine u Ugandi, Keniji, Gvineji i Liberiji bila je povod za značajno širenje prisustva saradnika Instituta infektivnih bolesti kopnenih snaga SAD u ovim afričkim zemljama u cilju dobijanja primeraka živih virusa smrtonosnih bolesti“, smatra Kirilov.

On smatra da patogeni bolesti koje spadaju u interesnu zonu Pentagona poprimaju pandemijske razmere, a od toga profitiraju farmaceutske kompanije SAD.

Pročitajte još  Saša Baron Koen: Obamu zaraziti gripom iz Vuhana, zaključati Hilari Klinton (VIDEO)

Načelnik je podvukao da će glavnu ulogu u vojno-biološkom programu Pentagona imati Naučno-istraživački institut za infektivne bolesti kopnenih snaga američke vojske, na čijem je čelu trenutno pukovnik Konstanca Dženkins.

Kirilov je naglasio da je institut osnovan u Fort-Detriku na osnovu objekta za razvoj biološkog oružja i ima u svom sastavu biolaboratoriju sa maksimalnim stepenom biološke izolacije (BSL-4).

„On je glavni deo sistema za globalnu kontrolu biološke situacije (EIDSS) koji je stvorio Pentagon“, naglasio je general-potpukovnik.

Pored toga, rusko Ministarstvo objavilo je spisak predstavnika državnih institucija i privatnih kompanija Ukrajine, angažovanih u američko vojno-biološkim programima.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare