Španija prepolovila porez za bogataše

Nakon najava Madrida, Andaluzije i Mursije, galicijski predsednik Alfonso Rueda je najavio smanjenje poreza na bogatstvo za 50 odsto od 2023. godine. Ovaj porez Poreskoj upravi Galicije plaćaju građani sa dobrima u vrednosti većoj od dva miliona evra, piše El mundo.

Alfonso Rueda je naglasio da u Galiciji postoje stimulansi da se stvori povoljna klima po određenim pitanjima, jer je činjenica da trenutno postoji niz izazova kao što su cena gasa i inflacija, pri čemu je „jedino što je danas izvesno – neizvesnost“.

Povodom trenutne društvene i ekonomske situacije, Alfonso Rueda je upozorio da je ono „što se gradilo poslednjih godina, poslednjih decenija, u najmanju ruku posrnulo“ i smatra da postoje načini da se uhvati u kotac sa novim izazovima.

Liderka opozicije u Galiciji Ana Ponton kaže da je ova mera „nedostatak poštovanja“ i „nerviranje“ većine stanovništva, jer smanjenje poreza pogađa samo ljude sa više sredstava i to sedam hiljada milionera, prema njenim proračunima, dok većina ljudi „sastavlja kraj s krajem“. Ministarka finansija Marija Hesus Montero izbegla je da iznosi bilo kakve detalje o porezu na velika bogatstva koji vlada priprema.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare