20/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Trampa poručio Bajdenu: Pozdravi mi Putina i nemoj da zaspiš

Printscreen

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp poželeo je svom nasledniku, aktuelnom američkom lideru DŽozefu Bajdenu, da ne zaspi na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da mu prenese pozdrave.

– Srećno Bajdenu u pregovorima sa predsednikom Putinom. Nemojte da zaspite na sastanku i molim vas da mu (Putinu) prenesete moje najlepše želje – rekao je Tramp.

Tokom predizborne kampanje, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država više puta je svog protivnika nazivao „pospani DŽo“.

Tramp je primetio da je njegov sastanak sa ruskim predsednikom u Helsinkiju 2018. godine bio „odličan i vrlo produktivan“. Prethodni američki lider izrazio je uverenje da su Sjedinjene Američke Države, uprkos tvrdnjama medija, „na tom samitu mnogo postigle, uključujući i poštovanje predsednika Putina i Rusije“.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi. Kremlj je saopštio da predsednici nameravaju da razgovaraju o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba.

(Sputnjik)

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: