Turska naoružava Ukrajinu

Vojno-tehnička saradnja sa Rusijom zadovoljava potrebe Turske i nastaviće se, izjavio je viši savetnik predsednika Turske Mudžahit Kučukjilmaz. U isto vreme, on kaže da Moskvu ne treba da brine isporuka oružja Kijevu.

– Naš stav o S-400 je uvek bio maksimalno otvoren. Ono što javnosti govorimo o temi S-400 zaista je to što mislimo. Detalji u vezi sa tom temom koje smo saopštili u kontaktima sa našim sagovornicima, bilo da su to zapadne zemlje ili Rusija – ostaju na snazi. Vojno-tehnička saradnja sa Moskvom će se nastaviti, kao i sa zapadnim zemljama – objasnio je on.

U isto vreme, Erdoganov savetnik ističe da Rusija ne bi trebalo da brine zbog isporuka turskog oružja Ukrajini.

– Uspostavljajući odnose sa jednom zemljom, Turska ne stvara probleme u odnosima sa drugom. Odvajamo jabuke od krušaka. Turska ima mogućnost i diplomatske veštine da održava multiaspektne kontakte i odnose istovremeno sa različitim zemljama. Nastavićemo da uspostavljamo odnose sa raznim državama u skladu sa našim potrebama i interesima. To ne bi trebalo da zabrinjava naše saveznike, prijatelje i one sa kojima sarađujemo – dodao je.

Sredinom meseca je pres-služba Ministarstva odbrane zemlje saopštila da je ratna mornarica Ukrajine dobila prvi udarni dron „bajraktar TB2“ iz Turske.

S tim u vezi, ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba je izjavio da Kijev namerava da koristi letelice za „obuzdavanje“ Rusije i zaštitu svoje teritorije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare