U Holandiji kovid propusnica obavezna za odlazak u toalet barova

Izvor:
Beta-AFP

Iako mušterije holandskih barova nisu u obavezi da pokažu kovid propusnicu za piće ili jelo na terasi, ipak će morati da imaju tu propusnicu ako idu u toalet, saopštilo je danas holandsko Ministarstvo zdravlja.

Holandske vlasti su prošle nedelje ukinule neka ograničenja u borbi protiv korona virusa, medju kojima je ukidanje držanja fizičkog odstojanja, ali su najavile kovid propusnice za barove, restorane i festivale.

“Ako želite da koristite toalet, moraćete da pokažete svoj kod”, navelo je ministarstvo i podsetilo da je QR kod koji potvrdjuje da je osoba vakcinisana, obavezan za gradjane počev od 13. godine.

Mejdutim, holandski premijer Mark Rute (Rutte) nedavno je rekao da nije dobra ideja praviti izuzetak za mušterije koji sede na terasama kafea, jer će ljudi neizbežno morati da udju da plate račun ili da odu u toalet.

“Vlada je htela da kovid propusnica bude prisutna svuda u hotelijerstvu”, izjavio je Frans presu neimenovni predstavnik holandskog Ministarstva zdravlja koji je dodao da to ne treba da smeta ljudima koji žele više slobode.

Medjutim, ta sloboda ne može da bude bez nekih ograničenja, dodao je on.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare