Ukrajina iskopala 400 kilometara rovova na granici s Rusijom

Ukrajina iskopala 400 kilometara rovova na granici s Rusijom

KIJEV – Ukrajina je iskopala oko 400 kilometara protivtenkovskih rovova na granici sa Rusijom u okviru projekta pod kodnim imenom “Zid”, izjavio je danas Sergej Dejneko, koji je na čelu državne granične službe.

“Od trenutka kada je projekat Zid započeo, izgrađeno je oko 400 kilometara protivtenkovskih rovova, 330 kilometara rokadnog puta, postavljeno 70 kilometara bodljikave žice i 100 kilometara metalne ograde”, rekao je Dejneko za novinsku agenciju RBK Ukrajina, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, prvobitna cena projekta bila je oko 143 miliona dolara, ali je kasnije umanjena na 90 miliona dolara. Od ove sume već je potrošeno 60 miliona.

Dejneko je rekao da se radovi na utvrđivanju privode kraju u Harkovskoj oblasti i da su u toku u Černigovskoj oblasti. U Sumskoj oblasti su u toku projektni i istraživački napori, ali tamo još nisu započeti inženjerski radovi.

Bivši premijer Ukrajine Arseni Jacenijuk započeo je projekat “Zid” 2014. godine, praveći liniju utvrđenja na granici sa Rusijom dugu 2.000 kilometara.

Prvobitno je trebalo da bude završen u roku od šest meseci, ali onda je produžen na 2018. godinu, zatim na 2021. i konačno, na 2025. godinu, navodi Tas s.

RTV

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare