Ukrajinska vlada: IDITE ODAVDE, ovde nećete moći da PREŽIVITE ZIMU

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen BBC

Ukrajinska vlada pozvala je građane Hersona da se tokom zime evakuišu u bezbednije regione zemlje.

Ukrajina planira da evakuiše civile iz Hersonske i Mikolajvske oblasti, usred strahovanja da je oštećenje infrastrukture izazvano ratom suviše veliko da bi ljudi mogli da prežive zimu, prenose mediji.

Stanovnicima dva južna regiona savetovano je da se presele u bezbednija područja u centralnim i zapadnim delovima zemlje, rekla je potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.

Ona je apelovala  na stanovnike Hersona, posebno na ugrožene kategorije – žene sa decom, stare, bolesne i osobe koje se teško kreću, da se evakuišu tokom zime.

– S obzirom na tešku situaciju u gradu i probleme sa infrastrukturom, možete se evakuisati tokom zime u bezbednije regione zemlje – napisala je Vereščuk na Telegramu.

Dodala je da vlada nudi besplatnu evakuaciju u Krivi Rog, Nikolajev i Odesu, a da je moguća i evakuacija dalje u Kirovogradsku i Hmeljničku oblast i druge zapadne regione Ukrajine.

Prema rečima Vereščuka, interno raseljenim licima biće obezbeđen besplatan smeštaj u skloništima, humanitarna pomoć, hrana i medicinska pomoć.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare