Zastrašujuće vesti iz Turske: Istorijski broj žrtava zemljotresa, mrtve izvlače iz ruševina, najgore se tek očekuje

Izvor:
Nova.rs, Politički.rs, Foto: Printscreen Twitter, YouTube

Zastrašujući prizori stižu iz Turske i Sirije ovog jutra, nakon dva katastrofalna zemljotresa u kojima je, prema prvim izveštajima, poginulo više od 600 ljudi. Spasioci konstantno izvlače mrtve i povređene iz ruševina, a nekoliko gradova je potpuno uništeno.

Zemljotres jačina 7,8 po Rihterovoj skali pogodio je rano jutros Tursku i Siriju. Prema prvim informacijama, na stotine ljudi je poginulo, piše Nova.rs

Treslo se i u Istanbulu. Zemljotres je imao epicentar na jugu Turske, ali se posledice osećaju i u Siriji.

Turski mediji objavili su snimak sa nadzorne kamere na kom je zabeležen trenutak kada je počeo zemljotres koji je odneo na stotine života.

Video snimci koji su objavlljeni na društvenim mrežama prikazuju stravične momente iz većine gradova Turske i Sirije.

U gradu Šanlirufa na jugu Turske bolnica se urušila sada je cela zgrada pod ruševinama, kao i pacijenti i medicinsko osoblje.

Strahuje se da je veliki broj mrtvih pod tonama betona, ali spasioci ne odustaju od nade da ima i preživelih koji su zarobljeni u nekim džepovima.

Mediji su jutros oko 9 časova objavili da je sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji ažurirala svoj preliminarni broj smrtnih slučajeva na 320 za celu Siriju.

U međuvremenu, sirijski predsednik Bašar Asad predsedavao je hitnim sastankom rano jutros.

Nešto kasnije je javljeno da je broj žrtava razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji porastao je na 640.

Skoro 900 zgrada je uništeno u turskim provincijama Gazintep i Karamanmaras, rekao je potpredsednik Turske Fuat Otkaj.

Ambasador Srbije u Ankari: Za sada nema informacija o povređenim državljanima Srbije

Za sada nema informacija da li ima povređenih državljana Srbije u jakom zemljotresu koji je rano jutros pogodio Tursku, izjavio je za Tanjug ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković.

Agencija Rojters objavila je potresan snimak izvlačenja dečaka iz ruševina u Siriji. Snimak je nastao tokom ranih jutarnjih sati u Siriji, nakon potresa jačine 7,8 po Rihterovoj skali.

Nakon razornog zemljotresa, koji je rano jutros pogodio Tursku, došlo je do eksplozije i požara na gasovodu u selu Topbogazi, u okrugu Kirikhan.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare