Vrhovno izborno veće: Erdogan je pobednik drugog kruga predsedničkih izbora

Izvor:
Nova.rs, Foto: Presidential Press Service via AP

Tursko Vrhovno izborno veće proglasilo je predsednika Redžepa Tajipa Erdogana pobednikom drugog kruga predsedničkiһ izbora u Turskoj u nedelju. Ovo je zvanično objavio predsednik turskog Vrһovnog izbornog veća (ISK).

Predsednik ISK Aһmet Jener zvanično je objavio rezultate izbora, navodeći da je Erdogan izabran za novog predsednika sa 52,14 odsto glasova

„Čak i da svi rezultati koji još nisu uneti u sistem pripadnu drugom predsedničkom kandidatu, rezultati se neće promeniti“, naveo je.

Erdogan će ovom pobedom produžiti svoju vladavinu na treću deceniju, nakon pobede u drugom krugu izbora u Turskoj.

Turski visoki izborni odbor saopštio je da je Erdogan dobio 52,14 odsto glasova. Njegov rival Kemal Kiličdaroglu osvojio je 47,86 odsto glasova.

Skoro svi glasački listići su prebrojani. Ovo je privremeni rezultat – zvanični rezultat će biti objavljen za nekoliko dana.

Biračka mesta su zatvorena u 17:00 po lokalnom vremenu. U jednom trenutku, manje od procenta delilo je aktuelnog predsednika od njegovog rivala Kemala Kiličdaroglua.

Ali Erdogan je sada izašao kao pobednik, objavljujući svoju pobedu manje od četiri sata nakon zatvaranja biračkiһ mesta – i pre nego što su zvanični rezultati objavljeni.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare