Da se ne zameri Hilu: Nije ga bilo za Božić na Kosmetu, nema ga danas u Srpskoj, ali je za Badnji dan bio u Zagrebu.

Izvor:
Politički.rs, Foto: SPC

Patrijarh srpski Porfirije nije doputovao u Banjaluku povodom Dana Republike Srpske (RS), gde je jutros trebalo da služi svetu arhijerejsku liturgiju.

Centralni događaj povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, odnosno svečani defile, biće održan u Istočnom Sarajevu.

Na društvenim mrežama se za otkazivanje već najavljenog dolaska patrijarha u Banjaluku, kao razlog navodi njegov strah da bi svojim dolaskom mogao da se zameri američkom ambasadoru Kristoferu Hilu

Nije ga bilo za Božić na Kosmetu, nema ga danas u Srpskoj, kao i Vučića, da se ne bi Hilu zamerio, ali važno je da je za Badnji dan bio u Zagrebu.
Ko razume shvatiće.“, komentariše se na društvenim mrežama.

Božidar Krstić je slično prokomentarisao:

Srbija Global piše:

Koliko je bedna vlast u ovoj državi i kompletna tzv. elita najbolje govori pokušaj da se monstruozni atentat na srpsku decu predstavi kao posledica rikošeta. Pritisci i maltretiranje majke dečaka da daje i menja iskaze o događaju (koji nije ni videla) govore o tome da mi nemamo adekvatne bezbednosne strukture na terenu. Govorimo o aparatu bezbednosti koji ne nosi uniforme ali deluje po potrebi. Nažalost, u Srbiji je instalirana tzv. građanistička opozicija pa je veliko pitanje šta donosi i potencijalna promena režima. Svakako, Vučićev režim je dotakao dno na Badnji dan kada su najjaču reakciju imali Arno Gujon i Ana Brnabić dok su Vučević i Vučić izigravali Gandija. U ovoj državi ima para za razne idiotizme, partijske uhljebe, čak i fudbalske stadione. Samo nema para za srpski lobi, srpsku stvar, srpsku propagandu u svetskim medijima. Kad je Vučiću bilo potrebno, sa Grenelom je gostovao na Njuzmaksu, republikanskoj televiziji. On je morao na Badnje veče da se uključi direktno na Njuzmaks, te da to uz stare scene lomljenja krsta na crkvi bude hedlajn te televizije. Makar bilo plaćeno 100 miliona dolara, a koštalo bi neuporedivo manje.

Poseta i boravak patrijarha Porfirija i ministra Dačića Zagrebu na Božić je novi vid jugoslovenisanja i pranja Hrvatske za neokajane zločine. U isto vreme u Mirkovcima, zapadni Srem, zabranjen je organizovani obred Badnjaka, dok se u Vukovaru zabranjuje srpsko pismo. Ovo je nastavak politike Karađorđevića koji su, usred pogroma Srba u Zagrebu, pravili srpsko-hrvatsku koaliciju. Srbi i Hrvati moraju da raščiste istorijske probleme koje imaju i bez toga nema normalnih odnosa, sem nužno diplomatskih.

Ovo intimiziranje i pozivanje na ljubav sa Zagrebom je u najmanju ruku neumesno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

↓↓↓

Tako je govorio Irinej ili episkope, piši drugo pismo

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare