UOČI VAŽNIH ODLUKA: Srbi bez Kosova nisu narod nego samo rulja koja tumara bez duše i cilja

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Društvene mreže

Objavu sa Fejsbuka bivšeg ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića prenosimo u celosti

UOČI VAŽNIH ODLUKA

Ako ovaj naraštaj Srba pristane da Srbija na bilo koji konkretan način učestvuje u pravnom i političkom afirmisanju lažne države “Kosovo” na svojoj teritoriji ili veleizdajnički prema sebi, odustane od borbe za svoj suverenitet i bezbednost svojih građana u pokrajini, stvar će biti jasna.

Vladan Vukosavljević, Foto: Privatna arhiva

To će značiti da se posle više od hiljadu godina postojanja u statusu istorijskog naroda, vraćamo u tamu i ništavilo.

To će takođe da znači da je srpski narod umoran od istorije, da smo ostali bez životodavnih kapaciteta i bez snage da izdržimo bilo kakve ozbiljne napore u borbi za svoje interese. Naročito ako ti napori podrazumevaju spremnost na ekonomsku krizu ili traže makar privremeno odricanje od jeftine iluzije zvane “bolji život građana”.

Značiće i da su nas Zapad, Otomani, rimokatolicizam, islam, titoizam a pride i još neki susedi, konačno uništili ratovima, genocidima, rasističkom mržnjom i šovinizmom, kao i da su naše višemilionske žrtve tokom vekova herojske borbe za opstanak i slobodu, bile uzaludne.

Takve slučajeve beleži istorija, ne bi bilo prvi put.

Ma koliko to nekome delovalo nelogično i lišeno uzročno-posledične veze, Srbi bez Kosova nisu narod nego samo rulja koja tumara kroz prostorvreme, bez duše i cilja.

Okupirano i oteto može da bude vekovima, već je bilo pa smo ga vratili.

Predato uz naš pristanak, u bilo kojoj otvorenoj ili zamaskiranoj formi, ne sme da bude nikada i ni po koju cenu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.
M.
14 dani pre

Lepo ti da se preselš na KiM, živi tamo i dokaži svoj patriotizam, odvratno si patetičan. Šta si radio u izdajničkoj Vladi, a?

narod srbski
narod srbski
2 dani pre

Ne vređaj sopstveni narod, šta si ti, ako ne deo te rulje. Služio si ovom režimu za pare, moć i prvilegije. Uživeo se u ulogu moćnika. Ništa od toga nisi zaslužio. Samo znaš da laješ, akcije kod tebe ne postoje ili su dupeuvlakačke.