Vukosavljević: NON & NEIN – Tako su vekovima živeli svi oni čiji smo mi danas zbunjeni potomci…

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Fejsbuk

NON & NEIN

Navodni tekst francusko-nemačkog predloga za KiM, objavljen u nekim medijima, nije prihvatljiv za Srbiju i besmisleno je o njemu uopšte i razmišljati na ozbiljan način.

Piše Vladan Vukosavljević, Foto: Privatna arhiva

Taj uvredljivo i ucenjivački napisan ultimatum, i slovom i duhom nespojiv je sa srpskim interesima, istorijom, tradicijom, uverenjima, ustavom i zakonima.

To je papir pisan za neki novi vagon u Kompijenju, bilo onaj iz 1918. ili 1940.
Za kapitulacuju i poniženje.

Tipičan primer kolonijalne politike Zapada, uvijene u šareni papir koji se porobljenim narodima nudi na potpis kako bi bila zadovoljena forma i ostvaren privid vladavine prava, slobodne volje u odlučivanju i demokratičnosti.
Prokrustova postelja za vazale.

Moguće je i da je u javnost namerno puštena lažna, nešto “grublja” varijanta predloga sporazuma, kako bi se pojavljivanjem one prave “blaže”, ona predstavila kao “napredak” ili ” bitno poboljšanje” koje je velikim pregnućem i pregovaračkom moći uobičajenih podvižnika postignuto i kako bi javnost time bila pritiskana da prihvati neprihvatljivo.

Nikakvi sporazumi koji okupiranu i otetu srpsku teritoriju KiM tretiraju kao išta drugo osim prostora visoke autonomije u okviru Republike Srbije, pod međunarodnom supervizijom (npr. SB UN) i garancijama za prava manjina, nije i ne sme biti predmet razgovora i pregovora. Narod bi trebalo da razume i prihvati stav da bi se u suprotnom radilo o veleizdaji za koju se podrazumevaju najoštrije kazne.

A sankcije i druge pretnje Zapada ako se usprotivimo njihovom nasilju?

Ništa što se već bezbroj puta nismo doživeli i preživeli sa različitim pojavnim oblicima te, u osnovi antisrpske strukture.

Čak i kada bismo izgubili razum i čast i prihvatili ovakav ili sličan “sporazum”, teror i ucene bi bili nastavljeni u vezi sa R. Srpskom, Vojvodinom, Raškom oblašću, pravima Srba u CG i regionu i tako u beskraj.

Za moderni Zapad, naročito nakon početka novog, višedecenijskog sukoba sa Rusijom, prihvatljiva Srbija je samo ona iz vremena Berlinskog kongresa a donekle prihvatljivi Srbi su samo oni koji u njoj žive. Ostali Srbi mogu jedino da se utope i rastope u hibridnim državama Balkana, nastalim na srpskom kulturnoistorijskom prostoru.

Logično je, ako ne i pravedno, da i ovaj naraštaj Srba istrpi bar deo onih muka koje su naši preci istrpeli u mnogovekovnoj borbi za slobodu. Ta borba traje i danas, trajaće još dugo, možda zauvek, i za nju nekakve vize i ekonomski pritisci nisu ništa više od uobičajenog ambijenta i istorijskog pejzaža u kome obitavamo.

Naši lični životi i potraga za srećom nemaju nužno mnogo veze sa tim ambijentom i ne zavise od njega u velikoj meri.

Tako su vekovima živeli svi oni čiji smo mi danas zbunjeni potomci…

Preuzeto sa fejsbuk stranice Vladana Vukosavljevića

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

4 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
posmatrač
posmatrač
8 dani pre

ti si prvi repa bez korena, ni predaka ni potomaka, zbunjen si i lud, nema u tebi ljubavi, samo žeđ za vlast

fali ti perika
fali ti perika
8 dani pre

evo ga, loš glumac, ružan spolja i unutra, otkrio kontinent, hahaaa

Igi
Igi
2 dani pre

Ti da ćutiš, opsluživao si u Vladi Hrvaticu, ustaškog potomka, pisnuo nisi. Kukavice. Sad si našao nešto da trabunjaš, a na državnoj sisi si bio deceniju – ćutao, šetao odela i pokazivao veštačke zube. A oko tebe poznate kurve i udvorice provincijske. Bedniče.

draga saveta
draga saveta
20 sati pre

Kosovo je prodato 6. oktobra. A vi nađite neko stameno žensko čeljade i živite svoj jedini život. Sve u vama je teška frustra.