Dodik: BiH u stanju potpunog raspada, Republika Srpska će opstati

Izvor:
Beta

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je ta zemlja u stanju potpunog raspada i da će doći do njenog tihog umiranja.

Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), rekao je novinarima na Palama da će Republika Srpska opstati, jer može da funkcioniše.

“Šta nam fali? Da li smo nešto izgubili? Ne, samo više dobijamo. BiH će se urušiti i nestati i ostaće samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska. Od ostalog dela (BiH) ne znam šta može da ostane”, rekao je Dodik na Palama, gde se održava sednica Glavnog odbora SNSD-a.

Dodik je kazao da neće biti novog rata, navodeći da “ne može da veruje” da oni koji prete ratom “ne mogu da vide da je BiH u stanju potpunog raspada”.

Ponovio je i da dobro teku pripreme za sednicu Narodne skupštine Republike Srpske sledećeg meseca, na kojoj će biti raspravljano o vraćanju entitetskih nadležnosti.

“Dobro teku pripreme. Vidim da su se pojedini zagrejali i da prete ratom”, rekao je Dodik.

Dodao je da je “ratna strategija” predsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića “smešna”.

Dodik je kazao da je čuo za Izetbegovićevu “elaboraciju”, prema kojoj lider SNSD-a “neće ući u Federaciju BiH”, ali, kako je naveo, može da izazove pobunu Bošnjaka i reakciju policije u Republici Srpskoj, posle čega bi snage Federacije BiH ušle u manji entitet.

On je rekao da ljudi “imaju pravo da misle šta hoće, ali da se Izetbegović zanosi ako misli da može da se udje na teritoriju Republike Srpske”.

“U svakom slučaju, mislim da je glupo pričati na tu temu. Sve se zloupotrebi, čak se i moji podsmešljivi komentari na tu temu upotrebe kao isključivi dokaz. To sam želeo da opovrgnem”, kazao je Dodik.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar