Migrantkinja spašena nakon porođaja u šumi na granici sa Hrvatskom

Migrantkinja spašena nakon porođaja u šumi na granici sa Hrvatskom

Ljubljana — Slovenački policijski službenici, bolničari i vojnici pomogli su migrantkinji, koja tek što se porodila u šumi u blizini sela Rakitovec, na granici sa Hrvatskom

I majka i novorođena ćerka su zdrave, navodi se u saopštenju za javnost koparske policijske uprave.

Migranti, državljani Avganistana, pozvali su policiju jutros nešto posle pola šest, ali nisu mogli da daju tačnu lokaciju gde se nalazi žena.

Otprilike pola sata kasnije, lokalni stanovnik iz Rakitovca pozvao je policiju nakon što su mu dvojica migranata rekli da se žena upravo porodila u šumi, prenela je STA.

Policija je pronašla grupu migranata sa kojima je majka putovala oko sat vremena iz Rakitovca, a uz pomoć vojnika i bolničari, majku i njenu bebu odveli su u bolnicu u Izoli.

Oni su bili deo grupe od 10 ljudi, četiri Iranca i šest Avganistanaca, dve porodice koje su zatražile međunarodnu zaštitu u Sloveniji, navodi se u saopštenju.

Nekoliko sati kasnije koprska policija je u pratnji vojnika takođe pronašla građanina Maroka sa sedmomesečnom bebom u blizini zamka Socerb. Ona se porodila u Bihaću, Bosna i Hercegovina, a majka i dete su podneli zahtev za azil.

Nedavno je koparska policija spasila porodicu migranata iz šume u blizini Ilirske Bistrice, nakon noći provedene u snegu.

B92, Foto: Pixabay/ Daniel Nebreda

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare