Samoopredeljenje neće prihvatiti formiranje Zajednice srpskih opština

Izvor:
Beta

Poslanica pokreta Samoopredeljenje Arbereša Krueziju-Hiseni, izjavila je da je taj pokret nepokolebljiv u svom protivljenju osnivanju Zajednice opština sa srpskom većinom.

Krueziju Hiseni je kazala da uprkos medjunarodnim pritiscima, Samoopredeljenje neće prihvatiti bilo kakvo uslovljavanje, iako se, kako tvrdi, pokušava da se liberalizacija viznog režima poveže sa ZSO, prenose danas kosovski mediji.

Poslanica vladajuće stranke na Kosovu ističe da se neće žuriti s dijalogom Beograda i Prištine, jer “predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da unapredi svoju agendu pred tamošnje parlamentarne izbore”.

“Još jednom se vrši uslovljavanje u vezi Asocijacije, govore – ako to učinite, idete ka viznoj liberalizaciji, ali ovde ne smemo zaboraviti da smo stalno uslovljeni viznom liberalizacijom. To se nije desilo ni kada smo bili uslovljeni razgraničenjem, tako da ne treba prihvatati još jedno uslovljavanje, jer smo postigli pozitivne rezultate u pogledu ispunjavanja kriterijuma”, kazala je Krueziju Hiseni.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar