Todorov (Oslobođenje): Ko je odgovoran za eksplozije u Čačku?

Povodom konstantnih eksplozija u čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda“, javnosti se obratio pukovnik Vojske Srbije u penziji i jedan od osnivača pokreta Oslobođenje, prof. dr Janko Todorov.

On je rekao da je očigledno došlo do velike materijalne štete, da su ugroženi životi i imovina građana, kao i da je izazvan strah kod stanovnika Čačka i okoline, kao i da zbog toga pokret Oslobođenje insistira na utvrđivanju odgovornosti za eksplozije, navodi se u saopštenju pokreta..

„Za sada znamo da je došlo do ekplozije u magacinu robe koja je spremna za prodaju ili izvoz, te postoji mogućnost da se radi o neadekvatnom skladištenju ili o isteku roka upotrebe“, ističe Todorov.

On je objasnio da sve fabrike imaju procedure o skladištenju takve robe, te da se zato mora ispitati da li su one poštovane.

„U ovoj fabrici danas radi tek 40% od nekadašnjeg broja zaposlenih. Prema informacijama sa terena radnici su iscrpljeni i rade u tri smene“, kaže osnivač pokreta Oslobođenje.

Todorov dodaje da „štagod bio uzrok eksplozija: diverzija, ljudski faktor ili nestručnost rukovodećeg kadra“, mora se jasno utvrditi ko je odgovoran i šta će biti učinjeno tim povodom.

„Pozivamo Vladu Republike Srbije, Ministarstvo odbrane, ali i Nadzorni odbor fabrike na čelu sa pukovnikom Predragom Kraljevićem, šefom kabineta načelnika Generalštaba, da se oglasi i uznemirenoj javnosti, a pre svega građanima Čačka, objasni šta se tačno desilo i šta će se preduzeti da se to više nikada ne ponovi. Zahtevamo potpunu i transparentnu istragu“, zaključuje Todorov.

Pročitajte još  Dumanović nakon saslušanja: Govorio sam o BIA i Jovanjici, najvećoj narko-farmi u Evropi
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare