CRNA HRONIKA EKOLOŠKOG USRANKA

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: YouTube, Printscreen, Društvene mreže

CRNA HRONIKA EKOLOŠKOG USRANKA

Eto prva rečenica pa moram da se izvinjavam, svima onima, kojima je lepa reč na srcu. Međutim ovde je reč o suštini pa mora ovako. Za sve one, koji možda ne znaju, reč Ustanak je kod Srba a i kod drugih slobodarskih naroda, takoreći sveta reč. Srbi su u svom veku podigli tek jedva nekoliko ustanaka a ovi lumpenlupež ekolozi, za samo par godina, tušma i tma. I šta bi? Od reči Ustanak osta samo usranak, nije ovo štamparska greška.

Piše Momčilo Alimpić, Foto: YouTube

Za 27.11.2022. na svetlu neđelju pozvaše vođe (nisu oni slepi ali neki defekt imaju) ekološkog usranka na usranak, nekad se to zvalo protest. Mesto događanja: pred bijelim dvorom „najglupljeg“ predsednika. Čak podigoše i bijele čadore, kao Sulejman Veličanstveni kod opsade Beča. Zahtevi maksimalni. Predaja vlasti dibidus tj. od vrha do dna i to odmah i njima. Mašala. Austrougarski ultimatum Srbiji iz 1914. godine je ništa, čista uspavanka. Ali vođe ovog usranka ne htedoše ovaj događaj prijaviti policiji, jer im neko reče da ni Sulejman Veličanstveni nikom nije prijavljivao opsadu Beča. Ali zato prijaviše televizijama NDH1 i Nova SS, smatrajući da su one Bog i batina u laganju u Srbiji, našla krpa zakrpu, što bi rekao narod. Iz pouzdanih izvora saznajemo da je ovakav događaj smislio sam Mufta (ona palma iz Jagodine, nije to palma sa otoka sreće, nazva ga „pijanim džibronjom“). Primetili ste da na usranku ne govoriše ni Mufta ni Ratko ni Draganica-bezbožnica i naravno ni Sreja. Sve sama sića, vojnički rečeno topovsko meso. Izlupeta se ta sića do samog patosa. Direktorka, onog melosa ili nešto tako slično, izgrdi Beograđane na pasja usta, zbog bojkota njihove, sada se već slobodno može reći budalaštine. Ista ta zaboravi da kaže da je manje aktivista tog melosa (neko kaže i seosa, kako se kome ćefne) došlo na usranak, nego što ih ima članica te koalicije. Izdadoše ih i seljaci. Zamislite ne dođoše ni sa jednim traktorom. Mada traktora ima i u Beogradu kao i traktorista i to čim se izađe iz kruga dvojke. Ne, nisu seljaci nikog nikad izdali. Pročitali su ih!!! Nikom ne pada na pamet više da zebe radi Mufte, Draganice-bezbožnice, Ratka, Kajmaka (prepoznaće se on), Gorštaka ili Dolštaka i dr. Jedna od onih iz udruženja „Ne dam Jadar ni livadicu ni svekrovu njivicu bez petaka“, u očaju priznade da što su od njih do sada pravili budale (budite sigurni da se budale ne prave one se rađaju) pravili su, nema više. Ali kaže narodna poslovica „svršenom poslu nema mane“. Nije mi jasno kome je palo napamet da se od njih može bilo šta napraviti, nisu ni za šta.

Čak obećaše da će se ukopati da li na beogradskom asfaltu ili u „cerskoj dolini“, da baš tako oni sada zovu dolinu Jadra. Posle moje sugestije da je to bolje raditi u G. Nedeljicama, mekše je, poslušaše me a i policija im pomože u tome. Za neupućene, „cerska dolina“ je sasvim nov geografski pojam, dok se Cerska bitka odigrala baš na Ceru, mislim na glavni deo bitke. Valjda su hteli da se poistovete sa Cerskim junacima, jadnici. Izjavljuju kako će svojim životima braniti tu „cersku dolinu“, koja se do pre neki dan zvala dolina Jadra. Čovek bi pomislio da će izvršiti kolektivno samoubijanje, ali ništa od toga, to su samo njihovi fazoni i fore poput onog pokušaja od 27. novembra prošle godine na savskom mostu u Šapcu kraj Save. Tada je jedan pametnjaković iz sela kraj Šapca pokušao da sa Savskog mosta skoči u mutno Dunavo, na sličnom događaju, ali kad hoće maler, skočio je nekom čoveku na prednju haubu automobila i vidno je ulubio a njemu ništa, osim… nek dopiše sam ako misli da treba.

Još jedan govornik, od one siće, izjavi i ostade živ (čulo bi se da nije) da je narod ukuvan sa lažnim ukidanjem projekta „Jadar“ .E, pa gospodine F.P. (dok se ne utvrdi pravi identitet) jedino što kod Vučića nije lažno je, da je zaista ukinuo projekat „Jadar“ i sve to priznao sekretarijatu Bernske konvencije u Strazburu.

Vidite, kad upadnete u živo blato, pravilo je da se što manje mrdate, dok vam ne stigne neko da vam doturi neku motku. Gospodin F.P. ne zna za to, ma ne zna on skoro ništa, pa natruća kako su eto pokušali da osveste narod Srbije, a narod ko narod za inat još i tvrdoglav. Ali nije sve tako crno kako izgleda gospodine F.P. Jedino što ste uradili na polzu naroda Srbije je upravo OSVEŠĆIVANJE NARODA (moradoh, u vašu čast, sve velikim slovom napisati) lekari bi rekli: NAROD SRBIJE je sada B.O.

Znam da ponekad ne znate, neki mi dobacuju da to nije samo ponekad, šta govorite. Naime posle odbijanja „najglupljeg“ predsednika na svetu, vaše veoma pristojne ponude, vi kao da ste u beuti (tako narod kaže za one kad iskoče iz šina). Ovo osvešćivanje naroda će vam se svakako, kad dođe vreme uzeti kao olakšavajuća okolnost. Ja koristim priliku da vam se zahvalim, mene ste osvestili čim ste se pojavili. Kažeš da Rio Tinto i dalje kupuje imanja u G. Nedeljicama. Nikako da shvatite da je Rio Sava poljoprivredni kombinat u pokušaju i ima pravo da kupuje obradivu zemlju, pogotovu kad vi „prvoborci“ iz G. Nedeljica, već 18 godina vučete za rukav Rio Tinto i nudite im livadice i njivice. Valjda se sećate gospodine F.P. da je izvesni svekar, izvesne snajke, kojoj ne mogu da se setim imena prodao njivicu Rio Savi i to je bio jedan od poslednjih kupoprodajnih ugovora. Molim vas da od sada kada nešto tvrdite to i potkrepite nekim dokazom, ne da na lažima stičete popularnost. To što radite je čisto petokolonašenje i dizanje panike u narodu. Kako ne shvatate da vam se vaš način rada već lupa u glavu. I još kad smo već kod toga,kako je ove godine ponela ona GMO soja što je posijaste baš na zemlji Rio Save.

Ilustracija

Dođoše na taj usranak i neki lumpenopozicionari pa uglas povikaše šta je sa peticijom tj. narodnom inicijativom za ukidanje ili donošenje nekog zakona, već se i zaboravilo. Kako ne shvatate da je ta peticija delo „kralja propalih peticija i narodnih inicijativa“, koga u Beogradu u krugu dvojke pa i šire zovu Kajmak. Ovaj naziv je kažu dobio posle predoziranja vašim kajmakom iz G. Nedeljica. Jedan od govornika izvesni Vlatko, za koga kažu da je Mufti poklonio neku zemlju pa sad ovaj reklamira mleko i kajmak iz „cerske doline“, reče da je on gorštak iz „cerske doline“ i da s njim neće biti lako. Potpuno se slažem sa tim i samo ga pitam da li ga je policija testirala na alkohol i drogu zbog izjave da je on Gorštak iz „cerske doline“ ili ne daj Bože zbog… Vlatko stvarno sam se potrudio da ti saznam pravo ime i moram da ti objasnim šta znači reč gorštak (ipak smo mi iz Zaštitimo Jadar i Rađevinu TRUST MOZGOVA). U korenu reči gorštak je reč gora. Sad Vlatko stavi prst na čelo pa razmisli, ako ne pomaže udari se što jače šakom po čelu, pa ćeš verovatno shvatiti da imenica gora podseća na imenicu planina. Molim te, ako treba, ponovi prethodne radnje bez obzira da li ti pomažu ili ne pomažu, jer sad sledi najbitnije. Naime gorštaci su krupni i hrabri ljudi, nisu pričljivi kao ti ali kad kažu nešto, to je tako. Gorštaci su zdravi i fizički a naročito umno, dok za tebe kažu da si posićan u svakom pogledu. E, ti bi se pre mogao nazvati kao „dolštak“, pošto živiš u cerskoj dolini, (Cvijiću, Cvijiću ne prevrći se u grobu nisu svi Srbi po Domanovićem kalupu).

Zamalo da zaboravim, izvesni skarademik, koga šutnuše sa celog jednog kontinenta, zbog nepristojnog ponašanja, a siguran da će im Vučić predati vlast poče na početku usranka deliti funkcije u budućoj vladi. Gorštaku ili „dolštaku“ Vlatku dodeli Ministarstvo poljoprivrede, izvesnoj Maji o kojoj sam već pisao u Jeretičkoj priči i Lumpenekolozima, ponudi Ministartvo prosvete samo iz razloga što ista ide još u školu i samo dragi Bog zna u kom svojstvu. Izvesnoj N.B. na funkciji podpredsednice nekog odbora jedne školice u Loznici ponudi Ministarstvo za laganje i spletkaranje. Taman kad se ta nesreća od skarademika zahukta, javiše mu da na protestu ima manje usranika nego funkcija na njegovoj listi.

E pa moji dragi usranci, valjda je to množina od imenice usranak, a i sama imenica usranak je tek uvedena u rečnik, em niste prijavili usranak kako dolikuje em ne razumete da NDH1 i Nova SS nisu nadležne za proteste i bojim se i da će vam oni doći glave. Da li je moguće da i od „najglupljeg“ predsednika na svetu ima glupljih? Ne dao Bog da vladate ni levom stranom ulice u kojoj živite, a kamoli državom. I na kraju moram biti iskren, bez ironije bez sarkazma bez malicioznosti i mržnje, iz aviona se vidi da vas je koalicija Muftina i najopasnijeg predsednika na svetu (Zelenski je spram njega ništa) nasamarila. Kako stoje stvari vama dragi moji usranici, daj bože da iko ubuduće dođe i na slavu a od usranaka odustanite što pre. Nije to za vas, ipak je to viša matematika (to vam je ono tablica množenja 5×5, 3×3 i slično) a i zahteva se poznavanje istorije, bar kao đak petak.

I na kraju kad se već nazirao krah i blam usranka, što se i dalo očekivati, poče kuknjava za novim vođom koji će ih odvesti prema svetlu na kraju tunela. Ja vas samo upozoravam da pripazite na to svetlo, jer do sada je to bilo skoro uvek svetlo od lokomotive.

P.S.
Izvinjavam se zbog nekih slovnih grešaka bilo da su namerne ili slučajne

Udruženje Zaštitimo Jadar i Rađevinu
Momčilo Alimpić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare